Ga terug Email Link
soesjes met oreo crème

Soesjes met oreocrème

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 uur 30 minuten
Totale tijd 5 uur 50 minuten
Gang gebak
Porties 20 soesjes

Equipment

  • 2 spuitzakken met glad spuitmondje

Ingredients
  

Soezendeeg

  • 100 ml volle melk
  • 100 ml water
  • 100 g roomboter
  • snuf zout
  • 100 g bloem
  • 3 – 4 eieren

Oreo crème

  • 250 ml slagroom koud
  • 125 g mascarpone koud
  • 100 g poedersuiker gezeefd
  • t tl vanille extract
  • 10 oreo koekjes

Chocoladeglazuur

  • 100 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade fijngehakt
  • 100 g poedersuiker

Instructions
 

  • Zet de pan terug op middelhoog vuur en blijf goed roeren. Dit doe je 2 – 3 minuten tot het deeg een bal vormt en een dun laagje achterlaat op de bodem van de pan.
  • Schep het deeg in een kom en laat een paar minuten afkoelen.
  • Voeg één voor één eerst 3 eieren toe en roer steeds na elk ei het deeg goed door met een spatel tot het ei helemaal is opgenomen.
  • Voeg het vierde ei alleen toe als je deeg nog echt te stevig is. Het deeg moet glad en soepel zijn maar niet zo dun zijn dat het op je bakplaat uitvloeit. Klop het 4e ei daarom even los en voeg het desgewenst in kleine beetjes toe.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit bolletjes van 2 cm doorsnede en hoogte op de bakplaat. Je kunt dit ook met 2 lepels doen. Druk met een natte vinger de puntjes op de soesjes plat.
  • Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.
  • Maak ondertussen de oreo crème. Klop daarvoor de slagroom met de mascarpone, poedersuiker en vanille op tot een romige, stevige massa.
  • Haal de vulling uit de oreo koekjes en verkruimel de koekjes totdat ze heel fijn zijn. Dit gaat het beste in een foodprocessor of in een zakje waar je met de deegroller overheen rolt. De vulling kun je gewoon zo opeten ;-).
  • Spatel de oreo kruimels erdoor en doe dit in een spuitzak.
  • Snijd de soesjes aan de onderkant in met een scherp mesje en spuit de oreo crème erin.
  • Maak het chocoladeglazuur door de slagroom, chocolade en suiker au-bain marie te verwarmen tot de chocolade is gesmolten.
  • Doop de bovenkant van de soesjes in het chocoladeglazuur en laat ze opstijven.

Notes

TIPS
Au-bain marie houdt in dat je een laagje water in een pan aan de kook brengt en op laag vuur laat pruttelen. Daarin zet je een kom die in de pan past en het water niet raakt. Daar doe je de ingrediënten in en zo verhit je die indirect.
Trefwoord oreo, soezen