Pruimen appel crumble met hazelnoten

Pruimen appel crumble met hazelnoten

In één week heb ik volgens mij 5 verschillende recepten met pruimen gemaakt! Best een hoop maar ik moest wat met het overschot aan pruimen dat ik uit de boom van de buurvrouw haalde. Natuurlijk had ik er jam van kunnen maken maar dat staat bij mij dan vervolgens weer jaren in de kast totdat ik het pak om er iets mee te bakken hahaha. Ach, er zijn ergere dingen te bedenken en ik heb weer veel mensen blij gemaakt met lekker pruimengebak! Deze pruimen appel crumble met hazelnoten heb ik zelfs 2 keer gemaakt!

Appels en pruimen met citroentijm

Dit recept voor pruimen appel crumble met hazelnoten bedacht ik na een oproep in Instagram stories waarin ik vroeg wat ik nog meer moest bakken met pruimen. Toen opperde iemand dat ik pruimencrumble moest maken en zo gezegd zo gedaan. Ik heb er citroentijm doorheen gedaan voor een bijzondere frisse smaak maar je kunt dit ook weglaten. Eet de crumble nog warm met wat ijs en slagroom. Heerlijk, zo’n dessert!

Pruimen appel crumble met hazelnoten

Voor 6 – 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

 • 2 appels, geschild en in partjes
 • 10 kleine pruimen, ontpit en in vieren
 • 2 eetlepels maïzena
 • 5 eetlepels suiker
 • 4 takjes citroentijm
 • 160 gram bloem
 • 60 gram havermout
 • 100 gram hazelnoten
 • 125 gram roomboter + extra om in te vetten
 • 150 gram witte basterdsuiker

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en vet een ovenschaal licht in.
 • Schep de appels en pruimen om met de maizena, suiker en de blaadjes van de citroentijm en doe in de ovenschaal.
 • Doe de bloem met de havermout, hazelnoten, roomboter en basterdsuiker in de foodprocessor en pulseer tot een kruimelig geheel.
 • Schep de crumble op het fruit en verdeel gelijkmatig.
 • Bak de pruimen appel crumble met hazelnoot in ongeveer 30 minuten goudbruin en laat iets afkoelen voor het serveren.

Notities

 • Vervang de citroentijm door gewone tijm en wat citroensap of laat de tijm helemaal weg.
 • Heerlijke recepten met pruimen

  Gelukkig heb ik veel heerlijke recepten met pruimen op de blog zodat je weet wat je met al heerlijke fruit kunt doen!

  Bewaar het recept op Pinterest

  Wil je makkelijk dit recept voor pruimen appel crumble met hazelnoten bewaren? Pin het dan op één van je borden op Pinterest met deze foto

  pruimen appel crumble met hazelnoten

  Ga jij deze pruimen appel crumble met hazelnoten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.   Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeling recept
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.