Grapefruit pruimencake

Grapefruit pruimencake

BIjzondere smaakcombinaties op Deb’s Bakery & Kitchen

Bijzondere smaakcombinaties en nieuwe recepten, dat is waar mijn blog voor staat. Ik vind het superleuk om nieuwe dingen uit te proberen en verrassende gerechten op tafel te zetten. Omdat ik inmiddels zoveel smaken ken, weet ik in mijn hoofd daarom of iets goed bij elkaar past of niet. In deze grapefruit pruimencake combineerde ik dus pruimen met grapefruit en ook nog eens vanille yoghurt en het resultaat is echt verrukkelijk! Smeuïg, sappig en lekker fris! Maar als je nou echt niet van grapefruit houdt, dan kun je het grapefruitsap door citroensap vervangen.

grapefruit pruimencake

Ingrediënten en bereidingswijze grapefruit pruimencake

Voor ongeveer 12 à 15 stukjes

  • 220 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram vanille yoghurt (Zuivelhoeve)
  • het sap en de rasp van een halve grapefruit
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 275 gram bloem
  • 5 pruimen
  • poedersuiker
  • extra: bakvorm van 33 x 23 x 5 cm
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, boven- en onderwarmte.
  2. Mix de roomboter met de suiker romig.
  3. Doe de vanilleyoghurt, 50 ml grapefruitsap en de rasp van de grapefruit bij het botermengsel.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot ze zijn opgenomen.
  5. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en een snuf zout erbij en klop door elkaar tot het net gemengd is.
  6. Ontpit de pruimen en snijd ze in vieren.
  7. Vet de bakvorm in en bekleed desgewenst met bakpapier.
  8. Giet het cakebeslag in de vorm en egaliseer met een spatel.
  9. Druk de pruimen erin.
  10. Bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een sateprikker.
  11. Laat de grapefruit pruimencake afkoelen op een rooster.
  12. Maak een glazuur van het resterende grapefruitsap (ongeveer 2 eetlepels) en poedersuiker.
  13. Voeg water toe indien nodig en glazuur de cake (in de vorm) ermee.
  14. Snijd vervolgens in stukjes en bewaar in de koelkast.

Ik houd erg van de smaak van grapefruit en mijn zoontje trouwens ook! Benieuwd wat ik er nog meer mee maakte? Bekijk dan het recept voor Grapefruit taart en het recept voor Witlof grapefruitsalade met geitenkaas.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



1 thought on “Grapefruit pruimencake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up