Ga terug Email Link
grapefruit pruimencake

grapefruit pruimencake

Deze grapefruit pruimencake is smeuïg, fris en sappig en maak je met vanille yoghurt!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 15 stukjes

Equipment

  • bakvorm van 36 x 26 x 5 cm

Ingrediënten
  

  • 220 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram vanille yoghurt Zuivelhoeve
  • het sap en de rasp van een halve grapefruit
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 275 gram bloem
  • 5 pruimen
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, boven- en onderwarmte.
  • Mix de roomboter met de suiker romig.
  • Doe de vanilleyoghurt, 50 ml grapefruitsap en de rasp van de grapefruit bij het botermengsel.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot ze zijn opgenomen.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en een snuf zout erbij en klop door elkaar tot het net gemengd is.
  • Ontpit de pruimen en snijd ze in vieren.
  • Vet de bakvorm in en bekleed desgewenst met bakpapier.
  • Giet het cakebeslag in de vorm en egaliseer met een spatel.
  • Druk de pruimen erin.
  • Bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een sateprikker.
  • Laat de grapefruit pruimencake afkoelen op een rooster.
  • Maak een glazuur van het resterende grapefruitsap (ongeveer 2 eetlepels) en poedersuiker.
  • Voeg water toe indien nodig en glazuur de cake (in de vorm) ermee.
  • Snijd vervolgens in stukjes en bewaar in de koelkast.
Trefwoord bloem, cake, grapefruit, pruimen, roomboter, vanille yoghurt