Kruidkoek met cranberries en noten

Kruidkoek met cranberries en noten

Foodblogswap

Leuk, het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Voor wie nog niet weet wat dat is: met de foodblogswap kook of bak je iets van een andere foodblog die je toegewezen krijgt en je geeft een eigen draai aan het recept dat je kiest. Deze maand kon ik iets lekkers kiezen van de blog Bijna net zo lekker als thuis van Johanneke, een blog die ik wel kende van naam maar waar ik nog nooit een bezoekje aan had gebracht. En dan word je toch weer leuk verrast want wat een keuze en wat een originele recepten! Ik zag haar recept van kruidkoek en wilde dat graag maken voor de foodblogswap dus ik maakte er een kruidkoek met cranberries en noten mee.

kruidkoek met cranberries en noten

Oma’s kruidkoek en mijn versie met cranberries en noten

Mijn oma maakte vroeger ook regelmatig kruidkoek en ik weet nog dat we dat allemaal superlekker vonden. Toen mijn man mijn boodschappenlijstje voor deze week zag en daar kruidkoek op zag staan, was hij ook gelijk enthousiast dus de kruidkoek met cranberries en noten was een goede keus! Het is een eenvoudig recept en al snel ruikt het heerlijk in huis! Ik vond het nog apart dat er geen ei in het beslag ging maar vertrouwde toch maar op Jojanneke’s basisrecept en dat is maar goed ook want de kruidkoek is superlekker!

Ingrediënten en bereidingswijze kruidkoek met cranberries en noten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • Snufje zout en peper
  • 1,5 à 2 eetlepels koek en speculaaskruiden
  • 250 ml karnemelk
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram cranberries
  • 75 gram gemengde noten

kruidkoek met cranberries en noten

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius boven- en onderwarmte en vet een cakevorm in. Bekleed deze met bakpapier.
  2. Doe de karnemelk met de roomboter in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de roomboter is gesmolten.
  3. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en peper en de koek en speculaaskruiden.
  4. Giet vervolgens het karnemelk botermengsel erbij en roer goed door elkaar.
  5. Spatel tenslotte de cranberries en noten door het beslag en schep het in de cakevorm.
  6. Bak de kruidkoek met cranberries en noten in 60 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

Houd je van kruidige cakes en broden? Kijk dan ook eens naar het recept voor Havermoutbrood met pruimen en kersen en havermoutbrood met vijgen



1 thought on “Kruidkoek met cranberries en noten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up