Chocolade vanille koeken

Chocolade vanille koeken

Zonnige zondag

Zou de lente nu echt begonnen zijn? Wat een heerlijk weer! Mijn kinderen hebben ook nog eens meivakantie en aankomende week blijft het heerlijk dus wij gaan zeker nog van het mooie weer genieten. Ik fleur er altijd wel van op. Zo’n zonnige zondag is ook ideaal om erop uit te trekken. Nu gaan wij niet heel veel bijzonders doen want manlief gaat golfen maar ik begin de dag sowieso goed met een lesje yoga. En misschien ga ik nog wel iets bakken ook! Deze chocolade vanille koeken kun je natuurlijk ook perfect meenemen als je op pad gaat!

chocolade vanille koeken

Ideale dag

Hoe ziet jullie ideale dag eruit? Slaap je uit of ben je juist vroeg uit de veren om zo lang mogelijk te genieten van je dag? Onze dag begint altijd redelijk vroeg, we zijn niet gezegend met uitslapers maar ik ben er de afgelopen jaren ook echt wel de voordelen van gaan inzien! Voor 12 uur kun je al een hoop gedaan hebben en ook als je naar een dierentuin of pretpark gaat, is het echt fijn als je er gewoon ’s ochtends al bent. Geen gedoe met parkeren en het is nog lekker rustig overal, heerlijk! Ik sta ook met regelmaat ’s ochtends vroeg al te bakken, dat kan dan ook gewoon in alle rust! Deze chocolade vanille koeken ga ik snel weer bakken want ze zijn superlekker! Maak ook eens deze chocolate chip hazelnootkoeken, die zijn ook zo lekker!

chocolade vanille koeken

Ingrediënten en bereidingswijze chocolade vanille koeken

Tip: maak de koekjes niet te groot. Ik had de eerste bakplaat nogal grote deegrondjes neergelegd en eindigde met formaat eierkoeken. Net zo lekker maar wel erg groot haha. Laat je kinderen ook eens helpen, ze kunnen perfect de koekjes door de kaneelsuiker rollen!

voor ongeveer 30 stuks

  • 460 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 450 gram suiker
  • 3 eieren
  • 400 gram roomboter
  • 2 1/2 theelepel citroensap
  • 1 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 1/2 theelepel vanille essence
  • 4 theelepels kaneel
  1. Je maakt 2 verschillende soorten koekdeeg: vanille en chocolade.
  2. Meng in een grote kom 250 gram bloem, 3/4 theelepel baking soda en 1/4 theelepel zout.
  3. Meng in een andere kom 210 gram bloem met 40 cacaopoeder, 3/4 theelepel baking soda en 1/4 theelepel zout.
  4. Klop de boter met 370 gram suiker luchtig en romig.
  5. Voeg vervolgens het citroensap, vanille essence en 1 theelepel kaneel toe en klop goed door.
  6. Doe de helft van het botermengsel bij het bloemmengsel en de andere helft bij het cacaomengsel.
  7. Klop beide koekdegen door tot ze net gemengd zijn en verpak ze in plasticfolie. Laat het koekdeeg een half uur rusten in de koelkast.
  8. Meng de rest van de kaneel met de resterende 75 gram suiker.
  9. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  10. Haal het deeg uit de koelkast en schep een theelepel van het vanilledeeg en een theelepel van het cacaodeeg op elkaar. Rol het tot een balletje.
  11. Herhaal dit met de rest van het deeg en rol de deegballetjes door de kaneelsuiker.
  12. Leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat.
  13. Bak ze in ongeveer 14 minuten goudbruin en laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
  14. Laat de chocolade vanille koeken vervolgens verder afkoelen op een rooster.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.