havermoutbrood met vijgen

Havermoutbrood met vijgen

Zonder ontbijt geen goede start van de dag voor mij! Ik kom echt niet op gang zonder ontbijt en doordeweeks eet ik vrijwel altijd hetzelfde maar in het weekend is het fijn om er extra van te genieten! Daarom bedacht ik een heerlijk havermoutbrood gevuld met gedroogde vijgen, cacaonibs en anijs. Daar wil je je dag wel mee beginnen hoor! Dit havermoutbrood met vijgen zit bomvol smaak en het ziet eruit als een heerlijke cake (wat het stiekem ook een beetje is maar dat klinkt weer zo ongezond haha). Probeer het gewoon maar eens!

Dit recept is genoeg voor 2 ronde vormen van 16 cm maar je kunt er ook een groot brood van maken.

havermoutbrood met vijgen

Ingrediënten en bereidingswijze havermoutbrood met vijgen

  • 2 grote eieren
  • 320 gram appelmoes
  • 100 gram rietsuiker
  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • 55 gram karnemelk (of 50 gram melk en 5 gram citroensap)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 165 gram volkorenmeel
  • 85 gram havermout
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 60 gram cacaonibs
  • 12 gedroogde vijgen in vieren gesneden
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Vet een groot cakeblik in of 2 kleine ronde vormen van 16 cm en bekleed met bakpapier,
  2. Klop in een grote kom de kokosolie met de eieren, het vanille extract, de melk en de appelmoes door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de droge ingrediënten: rietsuiker, volkorenmeel, havermout, zout, baking soda en bakpoeder.
  4. Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  5. Nu is het tijd voor de smaakmakers! Doe de vijgen, cacaonibs en het anijszaad bij het beslag en roer goed door
  6. Schep het vervolgens in de vorm en bak de kleine taartjes in ongeveer 50 minuten gaar en als je een heel brood maakt, bak hem dan 1 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
  7. Bewaar het havermoutbrood met vijgen in de koelkast.

Nog meer recepten met vijgen maken? Bekijk dan deze eens:

Ga jij dit havermoutbrood met vijgen maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.