pruimentaart met frangipane

Pruimentaart met frangipane

Pruimentijd

In de vakantieperiode is de buurt redelijk uitgestorven. Ik verzorg deze weken dan ook de planten en de kat van mijn buurvrouw en ze heeft een grote pruimenboom in de tuin staan. Lucky me, ze zijn deze weken precies rijp! Ik heb echt al veel kunnen plukken en heb al 2 taarten gebakken. Vanavond ga ik weer bakken en stop ik een van de taarten bij mijn buurvrouw in de vriezer. Zo heeft ze toch nog iets aan de oogst van dit jaar! Ze zijn echt heerlijk en gaan ze niet in de taart dan eet mijn zoontje ze zo wel op. In ieder geval maakte ik er deze pruimentaart met frangipane mee die er prachtig uitziet maar erg eenvoudig te maken is.
Gek op pruimen? Maak dan ook eens:
pruimentaart met frangipane

Ingrediënten en bereidingswijze pruimentaart met frangipane

Extra nodig: een vlaaivorm van 26 cm
Voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 150 g roomboter in blokjes
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3-4 eetlepels ijswater
Voor de frangipane
  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel amandel essence
  • 2 eieren en 1 eidooier
  • 150 g gemalen amandelen / amandelmeel
  • 50 g bloem
  • 15 pruimen in plakjes
  1. Doe voor het deeg de bloem, poedersuiker, vanillesuiker en roomboter in de keukenmachine en mix tot het op grof broodkruim lijkt.
  2. Voeg vervolgens de eieren toe en net genoeg water tot het deeg een bal vormt.
  3. Verpak dan het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  4. Vet vervolgens de vorm licht in en bestuif met bloem. Druk het deeg er in en verspreid het gelijkmatig met je vingertoppen.
  5. Zet de vorm met het deeg nog even in de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  6. Klop de boter en suiker luchtig en schraap het merg uit het vanillestokje.
  7. Voeg dit samen met de amandel essence en de eieren toe en meng goed.
  8. Voeg vervolgens de gemalen amandelen toe en meng tot het geheel goed gemixt is.
  9. Verspreid de frangipane over de bodem en verdeel de pruimen er netjes over.
  10. Bak de taart tenslotte in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat de pruimentaart met frangipane volledig afkoelen.

Ga jij deze pruimentaart met frangipane maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

 

Naar recept van Simply Delicious 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.