Chocolade fudgetaart met shortbreadbodem

Chocolade fudgetaart

Wauw, wat is deze chocolade fudgetaart met shortbreadbodem lekker! Hoe gek het ook klinkt, het is best lastig om een goed recept voor een lekkere chocoladetaart te vinden. Ik hou zelf eigenlijk alleen van pure chocolade maar eet het zelden zo. Liever een goed stuk chocoladetaart dus. In de vakantie hadden we geen oven en toen ik dit recept van Oh my Foodness voorbij zag komen, was ik gelijk enthousiast! Deze chocolade fudgetaart zag er enorm goed uit en was ook nog eens zonder oven te maken.

Uiteindelijk is het er in de vakantie niet meer van gekomen maar maakte ik hem later. Ik heb hem wel wat aangepast en er een chocolade shortbread bodem bij gebakken dus voor mijn versie heb je wel een oven nodig. En ik vond hem nog lekkerder toen ik er wat nougatine over had gestrooid voor wat crunch maar je kunt je natuurlijk ook uitleven met geroosterde noten, karamel, chocoladeganache of chocoladekrullen 🙂

Geniet er maar lekker van en snijd er kleine stukjes van want hij is wel heel machtig.

Chocolade fudgetaart met shortbreadbodem

Recipe by Debbie

Ingrediënten

  • Bodem

  • 175 gram roomboter, op kamertemperatuur

  • 85 gram rietsuiker

  • 200 gram bloem

  • 2 eetlepels cacao poeder

  • Vulling

  • 30 gram ongezouten roomboter

  • 250 gram pure chocolade

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 2-3 eetlepels cacaopoeder plus eventueel nog wat cacaopoeder voor bovenop

  • snuf zout

  • extra: garnering zoals nougatine, chocoladekrullen, geroosterde noten of stukjes chocolade (kies gewoon wat jij lekker vindt! )

Bereidingswijze

  • Klop de boter met de suiker luchtig.
  • Voeg vervolgens de bloem en cacao toe en mix kort tot alles net gemengd is.
  • Vorm er een bal van en pak hem in plasticfolie in. Laat een uur rusten in de koelkast.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
  • Duw het deeg in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem.
  • Bak in zo’n 10-12 minuten gaar en laat volledig afkoelen.
  • Smelt voor de chocoladefudge 30 gram roomboter met de chocolade, de gecondenseerde melk en een snufje zout in een pannetje. Blijf roeren tot alle ingrediënten gesmolten zijn.
  • Als alles is opgelost, mag het vuur laag en kan de cacao erdoor. Roer nog even goed door. Je merkt dat de fudge al wat dikker wordt
  • Stort de laag op de shortbread bodem en maak de bovenkant van de fudgetaart glad met een lepel.
  • Bestrooi nu eventueel met nougatine, noten of chocolade en laat de taart in zo’n 2-3 uur in de koelkast goed afkoelen.

6 reacties

  1. Bij de vulling staat 125 + 30 gram boter. Die 30 gram moet je smelten. Maar die andere 125 vind ik nergens in het recept terug. Wanneer moet dat erdoor?

    • Hoi Alianne,

      Je hebt helemaal gelijk. Ik ga het gelijk aanpassen. De 125 gram heb je niet nodig in dit recept, alleen wanneer je een bodem van koekkruimels maakt. Sorry voor de verwarring 🙂 Bakze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.