Chocolademousse maken met je kinderen

Chocolademousse maken met je kinderen

Samen bakken

Bakken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Als je dan ook nog je hobby met je kinderen kunt delen, is dat helemaal ideaal! Mijn kinderen zijn gek op allerlei lekkers uit onze eigen keuken dus ze helpen me regelmatig met bakken. Nu kreeg ik onlangs het bakboek ‘Mijn kind bakt graag‘ om te reviewen dus ik zette mijn kinderen deze keer zelf aan het werk en liet ze deze chocolademousse maken. Zo is chocolademousse maken met je kinderen voor jezelf helemaal een makkie haha.

chocolademousse maken met je kinderen

chocolademousse maken met je kinderen chocolademousse maken met je kinderen chocolademousse maken met je kinderen

Mijn kind bakt graag

In het bakboek vind 20 recepten waarin stap voor stap, aan de hand van leuke illustraties, wordt beschreven wat je kind moet doen. Ook staat er bij elke stap bij of ze het alleen kunnen of dat je vader of moeder moet helpen. Het helemaal zelf lezen is voor mijn kinderen nog geen optie dus ik bleef er de hele tijd bij maar als je een 8 jarige hebt, kan hij / zij zeker zelf aan de slag! Er staat duidelijk bij wat je allemaal precies nodig hebt en er is keuze genoeg. Wat denk je van bladerdeeglasagne met fruit, muffins, wafeltjes of zandkoekjes? Het is een leuk vormgegeven boekje en als je kind van bakken houdt, is het een leuk cadeautje. De receptjes zijn niet erg origineel maar dat hoeft ook niet, het gaat erom dat je kind zelf aan de slag kan.

cover mijn kind bakt graag

chocolademousse maken met je kinderen

Chocolademousse maken met je kinderen

Mijn zoon koos de chocolademousse uit en ik moet wel zeggen dat het me verbaast dat dit recept erin staat. Het is natuurlijk heerlijk maar er staat dat je 4 eiwitten moet gebruiken en die worden niet verwarmd dus blijven rauw en dat is met het oog op salmonella niet aan te raden. Tja, dat vind ik niet heel handig voor een bakboek voor kinderen. Het recept voor chocolademousse maken met je kinderen is wel een smakelijk dessert dus maak het vooral maar dan met gepasteuriseerde eiwitten (o.a. te koop bij AH). Zo kun je met een gerust hart smullen van dit dessert! En hebben je kinderen de smaak te pakken? Maak dan ook eens een koektaart .

chocolademousse maken met je kinderen chocolademousse maken met je kinderen

Ingrediënten en bereidingswijze chocolademousse maken met je kinderen

 • 4 eiwitten (gepasteuriseerd)
 • 125 gram suiker
 • een paar druppeltjes citroensap
 • 100 gram pure chocolade
 1. Klop de eiwitten stijf met de mixer.
 2. Voeg terwijl je klopt, een paar druppeltjes citroensap toe en doe vervolgens beetje voor beetje de suiker erbij.
 3. Blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf is en je de kom ondersteboven kunt houden.
 4. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain marie (in een kom boven een laagje zacht kokend water) of met intervallen van 10 seconden in de magnetron.
 5. Spatel de chocolade voorzichtig door het stijfgeslagen eiwit tot het een egaal geheel is.
 6. Verdeel de chocolademousse over leuke kopjes of kommetjes en decoreer met hagelslag, vlokken of andere sprinkles.
 7. Zet de mousse in de koelkast tot gebruik.

chocolademousse maken met je kinderen

Dit boek is beschikbaar gesteld ter review door uitgeverij Lannoo. Dit review is slechts gebaseerd op mijn eigen ervaring en mening over het boek.


2 gedachten over “Chocolademousse maken met je kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.