rabarber custard cake

Rabarber custard cake

Vrije dagen

De meesten van ons hebben alweer een lang weekend nu het Pinksteren is! Mijn kinderen zijn ook nog eens de dinsdag vrij dus een extra lang weekend voor ze! En daarna wordt het weer even afzien zo zonder de verplichte vrije dagen…. Gelukkig gaan de meesten nog wel een keertje op vakantie tussendoor! Wij hebben al een vakantie geboekt naar Bretagne in Frankrijk en daar kijk ik al enorm naar uit. Het is altijd fijn om er echt helemaal tussenuit te zijn! Hebben jullie ook al een vakantie geboekt? Met al die extra vrije dagen vind ik het meestal ook wel leuk om iets te bakken en in de meivakantie bakte ik deze rabarber custard cake.

rabarber custard cake

Genieten van lekkers

En echt, wij konden niet van deze rabarber custard cake afblijven! Zo ontzettend lekker! Deze cake heeft een krokante bodem, een smeuïge vulling met frisse rabarber en ook nog eens een lekkere frosting bovenop! Ik vind seizoensgroenten en fruit altijd heel dankbaar om te gebruiken in mijn recepten. Juist omdat het maar een bepaalde periode verkrijgbaar is, waardeer je het veel meer en ik vind het dan ook leuk om er zoveel mogelijk verschillende dingen mee te maken. Met rabarber maakte ik ook al eens Rabarber cheesecake maar ik gebruikte het ook in een hartig gerecht: Kip met rabarber. Heel verrassend en overheerlijk! Gaan jullie nog leuke dingen doen deze Pinksterdagen? Ik wens jullie veel plezier!

rabarber custard cake

Ingrediënten en bereidingswijze rabarber custard cake

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 60 – 70 minuten

Voor 16 à 20 stukjes

Bodem

  • 280 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 240 gram roomboter

Custardvulling

  • 450 gram suiker
  • 7 eetlepels bloem
  • 250 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 500 gram rabarber

Frosting

  • 200 gram roomkaas
  • 300 gram slagroom
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel vanille essence
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Vet dan een vorm van ongeveer 30 x 30 cm in met boter en bekleed met bakpapier.
  3. Doe voor de bodem vervolgens de ingrediënten in de kom van de foodprocessor en maal dit met de pulseknop tot fijne kruimels.
  4. Schep dan het deegmengsel in de vorm en druk goed aan met je handen.
  5. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Maak ondertussen de rabarber schoon en snijd in kleine blokjes.
  7. Meng in een grote kom de suiker met de bloem voor de vulling.
  8. Klop er de slagroom en de eieren door en spatel er tenslotte de rabarberstukjes door.
  9. Stort de custardvulling op de bodem en bak deze in 50 à 60 minuten gaar en stevig.
  10. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  11. Klop voor de topping de roomkaas met de slagroom, suiker en vanille essence stevig en bestrijk de bovenkant van de rabarber custard cake ermee.
  12. Snijd de rabarber custard cake in blokjes en bewaar in de koelkast.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten! Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

3 reacties

  1. Ik heb de cake gemaakt, vraag me af waarom de custardvulling zo heet als er geen custard in zit, had dit i.p.v. de bloem gemoeten misschien? Verder heb ik een iets kleinere vorm gebruikt en heb ik wat kruimels bewaard voor op de bovenkant. Ben erg benieuwd hoe het gaat worden, het staat nu in de oven, Foto volgt!

    • Ik ben ook heel benieuwd wat je ervan vindt! Een kleinere vorm maakt niet heel veel uit, misschien moet je de baktijd iets verlengen omdat hij wat dikker is. En ik noem het custard omdat het een soort custardachtige structuur heeft, lekker smeuïg van binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.