Palets Bretons uit Gwenn’s Bakery
Ik zat al een tijdje uit te kijken naar het bakboek van Gwenn. Misschien ken je Gwen nog van Heel Holland bakt waarin hij het ver schopte en uiteindelijk de tweede plaats won. Ondanks dat hij pas een jaar bakte, liet hij zien veel kennis in huis te hebben en die kennis deelt hij nu met ons in Gwenn’s Bakery – moderne Franse patisserie. De keuze voor Franse patisserie is logisch. Geboren in Frankrijk en er later nog 10 jaar gewoond, is het geen wonder dat Frankrijk het land is dat hem volop inspireert. En nu deelt hij zijn favoriete recepten zoals deze palets Bretons uit Gwenn’s Bakery.
Inhoudsopgave
Basisrecepten, friandises en meer
Het boek start met basisrecepten. Deze basisrecepten zijn onmisbaar in de Franse patisserie en van hieruit kun je alles maken. De uitleg is helder en er staan veel tips bij. De stap voor stap foto’s maken het nog duidelijker. Het is een uitgebreid hoofdstuk dat je niet mag overslaan. Daarna zijn er nog 5 hoofdstukken, te weten: friandises, dessert, cake en taart, klassiekers en modern. Uiteraard staan er prachtige foto’s in waardoor je helemaal zin krijgt om te gaan bakken. De moeilijkheidsgraad staat er ook bij maar ik zou het gewoon proberen want de uitleg is duidelijk.
Madeleines en palets bretons uit Gwenn’s Bakery
Ik begon met het hoofdstuk friandises en maakte deze palets Bretons en ook nog madeleines. Bij die laatste ging het een beetje mis omdat de uitleg wel duidelijk was maar er verschillende dingen in het recept stonden. Ach ja, kan gebeuren. Dus als je dit boek koopt, let dan op dat je boter moet smelten voor mooie madeleines. En verder staat me nog een hoop lekkers te wachten zoals chocoladebonbons earl grey en perzik, mi-cuit au chocolat en tropézienne. Hmmm, het water loopt me nu al in de mond. Het recept dat ik met jullie deel is eenvoudig maar oh oh oh wat zijn deze koekjes lekker!! Op zijn blog vind je trouwens nog veel meer lekkers, geniet ervan!
Je koopt het boek bij de (online) boekhandel voor € 29,99.
Palets Bretons uit Gwenn’s Bakery
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusten: minstens 1 uur
Oventijd: 20 minuten
extra nodig: 10 bakringen van 8 cm doorsnede en ronde uitsteker van dezelfde grootte
Ingrediënten
- 75 gram kristalsuiker
- 75 gram roomboter op kamertemperatuur
- 140 gram patentbloem
- 5 gram bakpoeder
- 2 gram zout
- 2 eidooiers
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de eidooiers, tot een zanderig deeg.
- Voeg de eidooiers toe en meng tot een glad maar slap deeg.
- Wikkel het goed in plasticfolie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast tot gebruik.
- Rol het koude deeg uit tot een dikte van 8 en steek hier cirkels uit.
- Leg de cirkels in de bakringen en bak ze in 17-20 minuten tot ze mooi gerezen zijn.
Notities
Ook zo dol op koekjes?
- Pistachekoekjes
- Brosse hazelnootkoekjes
- Zoenen uit de Koekjesbijbel
- Geitenkaaskoekjes met vijgen & port confiture
- Spiegelei koekjes
Bewaar dit recept makkelijk op Pinterest
Met deze foto kun je dit recept makkelijk bewaren op één van je Pinterest borden.
Ga jij deze palets bretons uit Gwenn’s Bakery maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van Fontaine Uitgevers. In dit artikel lees je slechts wat ik van het boek vind. Lees voor meer info mijn disclaimer.