geitenkaaskoekjes met confiture

Geitenkaaskoekjes met vijgen & port confiture

Zoet of hartig

Tja, is dit koekje nou zoet of hartig? Deze geitenkaaskoekjes met vijgen & port confiture vallen wat mij betreft toch echt in de categorie zoet. Maar dan wel met een hele leuke twist! Begin december kreeg ik van Martine van Bijzondere smaken allemaal mooie delicatessen uit haar webshop opgestuurd. Ze verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, bijzondere smaken en daar is deze vijgen & port confiture er een van. Ik maakte in december al superlekkere mini banoffee pies met banaan advocaat met de banaan advocaat en later maakte ik nog heerlijke cranberry cupcakes. Ik was dus eigenlijk van plan om, na 2 zoete recepten, iets hartigs te maken maar mij leek de combi met geitenkaas zo lekker en toen kwam ik via pinterest op deze geitenkaaskoekjes. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en hebben net dat frisse accent van de geitenkaas. Heel bijzonder en ontzettend lekker weer. Probeer het maar eens!

geitenkaaskoekjes met confiture

Ingrediënten en bereidingswijze geitenkaaskoekjes met vijgenport confiture

  • 125 gram bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 70 gram suiker
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 60 gram roomboter
  • 1 eidooier
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • vijgen & port confiture
  1. Meng de bloem met het zout.
  2. Doe de suiker, 130 gram geitenkaas en de roomboter in een andere kom en klop met de mixer licht van kleur en romig.
  3. Klop het ei erdoor en spatel de bloem erdoor.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Rol balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg en druk met je duim een gat in het midden. Let erop dat je niet doordrukt tot de bakplaat.
  8. Vul de koekjes met een theelepeltje confiture en wat verbrokkelde geitenkaas.
  9. Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten tot de koekjes aan de randen gestold zijn. Ze blijven zacht en bleek van kleur maar je moet ze wel makkelijk van de bakplaat kunnen halen.
  10. Laat ze nog 5 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

geitenkaaskoekjes met confiture

Dit recept is gebaseerd op het recept van  Two red bowls

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.