Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pruimen appel crumble met hazelnoten
Voor 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Recept afdrukken
Pin Recipe
Ingredients
2 appels, geschild en in partjes
10 kleine pruimen, ontpit en in vieren
2 eetlepels maïzena
5 eetlepels suiker
4 takjes citroentijm
160 gram bloem
60 gram havermout
100 gram hazelnoten
125 gram roomboter + extra om in te vetten
150 gram witte basterdsuiker
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en vet een ovenschaal licht in.
Schep de appels en pruimen om met de maizena, suiker en de blaadjes van de citroentijm en doe in de ovenschaal.
Doe de bloem met de havermout, hazelnoten, roomboter en basterdsuiker in de foodprocessor en pulseer tot een kruimelig geheel.
Schep de crumble op het fruit en verdeel gelijkmatig.
Bak de pruimen appel crumble met hazelnoot in ongeveer 30 minuten goudbruin en laat iets afkoelen voor het serveren.
Notes
Vervang de citroentijm door gewone tijm en wat citroensap of laat de tijm helemaal weg.