Ga terug Email Link
appel kaneel kruimel cake

Appel kaneel kruimel cake

Deze appel kaneel kruimelcake is een heerlijk tussendoortje en door de kruimellaag krijgt ie extra bite! Lekker met wat slagroom.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 16 stuks
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • Appel kaneelcake
  • 250 gram bloem
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 180 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250 gram appel (ongeveer 2 appels), geschild en in stukjes
  • 30 gram grofgehakte amandelen
  • Kruimellaag
  • 85 gram koude roomboter in blokjes
  • 110 gram bloem
  • 110 gram suiker
  • 30 gram amandelen
  • 1 theelepel kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Vet een vierkante bakvorm in en bekleed met bakpapier. Ik gebruik een bakvorm van 21 x 21 cm maar je kunt ook een rechthoekige nemen met ongeveer dezelfde maten.
  • Meng voor de appel kaneelcake de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met elkaar en zet apart.
  • Klop vervolgens in een andere kom de boter en suiker romig. Voeg de eieren, citroen en vanille extract toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Doe vervolgens het bloemmengsel erbij en mix tot je een egaal beslag hebt.
  • Tenslotte spatel je de appel en gehakte amandelen erdoor. Verdeel het beslag evenredig over de bakvorm.
  • Doe voor de crumble alle ingrediënten in een keukenmachine en hak tot het lijkt op fijn broodkruim. Verdeel dit over het beslag.
  • Bak de appel kaneel kruimelcake 50 - 60 minuten tot de bovenkant licht goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je in het midden van de cake prikt. Laat volledig afkoelen en snijdt dan in vierkantjes.

Notities

  • Ook lekker met pecannoten in plaats van amandelen