250 gram appel (ongeveer 2 appels), geschild en in stukjes
30 gram grofgehakte amandelen
Kruimellaag
85 gram koude roomboter in blokjes
110 gram bloem
110 gram suiker
30 gram amandelen
1 theelepel kaneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Vet een vierkante bakvorm in en bekleed met bakpapier. Ik gebruik een bakvorm van 21 x 21 cm maar je kunt ook een rechthoekige nemen met ongeveer dezelfde maten.
Meng voor de appel kaneelcake de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met elkaar en zet apart.
Klop vervolgens in een andere kom de boter en suiker romig. Voeg de eieren, citroen en vanille extract toe en mix tot alles goed gemengd is.
Doe vervolgens het bloemmengsel erbij en mix tot je een egaal beslag hebt.
Tenslotte spatel je de appel en gehakte amandelen erdoor. Verdeel het beslag evenredig over de bakvorm.
Doe voor de crumble alle ingrediënten in een keukenmachine en hak tot het lijkt op fijn broodkruim. Verdeel dit over het beslag.
Bak de appel kaneel kruimelcake 50 - 60 minuten tot de bovenkant licht goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je in het midden van de cake prikt. Laat volledig afkoelen en snijdt dan in vierkantjes.