Vijgen sinaasappel kardemom bars
Alweer zo’n lekker baksel dat uit mijn oven kwam. Tegenwoordig ben ik niet meer de enige die proeft want ik geef nog steeds veel weg. Natuurlijk proef ik uitvoerig maar dat begint al tijdens het bakken. Het beslag of deeg moet al lekker zijn voordat het de oven in gaat. Dus het is en blijft altijd een kwestie van proeven en bijschaven waar nodig. In deze vijgen sinaasappel kardemom bars gaat bijvoorbeeld best wat kardemom. Als je van jezelf weet dat je die smaak snel overheersend vindt, gebruik dan in eerste instantie de helft. Zo kun je altijd een recept naar je eigen smaak aanpassen!
Inhoudsopgave
Glutenvrij genieten met deze vijgen sinaasappel kardemom bars
Ik heb altijd gedacht dat het best lastig zou zijn om lekker en glutenvrij te bakken maar sinds ik aan het experimenteren ben, krijg ik er steeds meer plezier in! Tot nu toe is alles prima gelukt en kan ik zonder problemen toch van een stuk cake of een koekje genieten. Want zoetigheid helemaal opgeven, wil ik niet! Het is toch lekker om jezelf te verwennen op bepaalde momenten. Wat eet jij graag op een genietmomentje?
Vijgen sinaasappel kardemom bars
Equipment
- Vierkant bakblik van ongeveer 25 cm
Ingrediënten
- 200 g gedroogde vijgen in stukjes
- 1 sinaasappel rasp en sap
- 200 g amandelmeel
- 100 g boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 tl gemalen kardemom
- 175 g suiker
- 100 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de ingevette bakvorm met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten behalve de vijgen in een grote kom en meng door elkaar.
- Spatel de stukjes vijgen erdoor en schep het beslag in de vorm.
- Bak de vijgen sinaasappel kardemom bars in 40 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een satéprikker.
- Laat de bars afkoelen in de vorm en snijd ze in vierkantjes of rechthoeken.
Wil je nog meer bars maken?
Ik hou van het maken van bars omdat je met weinig moeite een hele schaal vol maakt. Ook voor verjaardagen is het ideaal en zeker als je een paar verschillende maakt. Iedereen kan lekker zelf pakken en meerdere smaken proeven! Bekijk ook eens deze recepten:
4 gedachten over “Vijgen sinaasappel kardemom bars”
Geef een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Pff wat ziet dat er heerlijk uit zeg !
Zelf maak ik tegenwoordig van mijn zondag een echte lekkere ”bak-dag”, werkt prima voor mij! Voor ik iets maak check ik even iets als https://www.kupino.nl/folders/jumbo misschien een handige tip voor jullie?
Dankjewel!! Heerlijk zo’n vast bakdagje in de week! Daar kun je dan echt naar uitkijken!