fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Frambozen havermout repen

Frambozen havermout repen

Wat had ik er lang naar uitgekeken. Eindelijk weer ongedwongen met wat van mijn foodie vriendinnen bij elkaar komen voor een heuse pizza party. De laatste was alweer zo lang geleden maar door corona lag alles gewoon lang stil. En wat was het fijn om lekker samen te eten en te genieten van pizza, bubbels en elkaar! Het was ook al lang geleden dat ik iets had gebakken maar bezoek ontvang je met gebak dus een mooie reden om de keuken weer eens in te duiken! Ik maakte deze frambozen havermout repen, vergat het ei maar kwam erachter dat ze zo ook heerlijk zijn! Dus dan zit er maar één ding op: het recept voor jullie uitwerken!

frambozen havermout repen

Glutenvrij bakken met havermout

Ik hou zo van bakken met havermout! Het geeft smaak en structuur aan je baksels en daar hou ik van. Zo maakte ik pas heerlijke havermoutkoeken met rozijnen en vind je ook andere baksels met havermout op de blog. Ik gebruik fijne havervlokken en die kun je gewoon zo gebruiken in deze frambozen crumble repen. Maar wist je dat je er ook heel makkelijk havermeel van kunt maken? Gewoon even in de foodprocessor fijnmalen. Haver is glutenvrij maar de meeste havermout kan wel sporen van gluten bevatten. Dit komt doordat het op een plek word verwerkt waar ook tarwe wordt verwerkt. Wil je volledig glutenvrij dan kun je glutenvrije havermout kopen. Dat geldt natuurlijk ook voor de bloem in dit recept: vervang de bloem door amandelmeel, glutenvrije bloem of boekweitmeel voor glutenvrije frambozen havermout repen.

frambozen havermout repen

Frambozen havermout repen

In deze repen zit wat kaneel als smaakmaker. Heerlijk maar als je echt eens wat anders wil, doe er dan wat verse, fijngesneden rozemarijn doorheen. Een halve eetlepel ofzo. Dan krijg je net een hartig accent en dat is echt verrukkelijk. Of wat lavendelbloemetjes, ook lekker! Nu ik dit zo schrijf, krijg ik gelijk weer zin om te gaan experimenteren haha. Ik maakte trouwens al eens een verrukkelijke bramentaart met lavendel. En een cake met citroentijm. Bakken met kruiden is namelijk hartstikke lekker! Is dat te experimenteel, hou het dan gewoon bij kaneel. Ook heerlijk! En je kunt deze repen natuurlijk ook makkelijk met elke andere soort diepvriesfruit maken! Zo pas je het gewoon aan aan jouw smaak!

Frambozen havermout repen

Gang gebak
Trefwoord crumble, frambozen, gebak, havermout, repen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 20 stukken

Equipment

  • bakvorm van 33 x 23 cm
  • bakpapier

Ingrediënten

Voor de bodem en crumble

  • 300 gram bloem
  • 135 gram havermout
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 225 gram gesmolten roomboter
  • 1 tl kaneel

Frambozenlaag

  • 500 gram frambozen diepvries, bevroren
  • 75 gram suiker
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïzena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Doe de ingrediënten voor de bodem en crumble in een kom en roer door elkaar tot een kruimelig deeg.
  • Doe 2/3 hiervan in het bakblik en druk goed aan zodat het een stevig geheel wordt.
  • Schep de frambozen om met de suiker, het citroensap en de maïzena. Verdeel dit over de koekbodem.
  • Verdeel de rest van het deeg erover als crumble laag en bak in 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster en snijd in rechthoekige stukjes.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen