fbpx

Sinaasappel rozemarijn cake

Sinaasappel rozemarijn cake

Dit wil je!! Een super smeuïge, smakelijke sinaasappel rozemarijn cake! Die nog lekkerder wordt met een flinke schep sinaasappel curd, maar dat is optioneel 😊.

sinaasappel rozemarijn cake

Zelf smeuïge sinaasappel rozemarijn cake maken

Met dit recept maak je zelf eenvoudig een super lekkere sinaasappel rozemarijn cake. Cake is altijd lekker en een echt goede cake is niet droog, maar lekker mals en smeuïg. Dat voor elkaar krijgen is best lastig. Hoe vaak heb ik al niet een droge cake gegeten die er de volgende dag niet veel beter op geworden is. Terwijl je liever niet in één keer die cake naar binnen werkt, maar waar je gewoon een paar dagen van geniet. Doordat je in deze cake ook sinaasappelsap verwerkt, blijft hij gewoon superlekker! Zelfs als je hem hebt ingevroren (tip!) en weer ontdooit, is het alsof hij vers gemaakt is.

sinaasappel rozemarijn cake

Snel cake recept

Weet je wat nou zo fijn is aan dit recept? Je zet hem binnen 15 minuten in de oven! Easy peasy. Ik maakte dit recept met sinaasappels, maar je kunt natuurlijk ook variëren met ander citrusfruit zoals grapefruit of citroen! Heerlijk! Om deze sinaasappel rozemarijn cake extra lekker te maken, serveer ik hem met een lepel sinaasappelcurd. Hier gebruikte ik het recept van Eefkooktzo voor. Of serveer de cake met slagroom, ook lekker! 

sinaasappel rozemarijn cake

Sinaasappel rozemarijn cake

Gang Tussendoortje
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 50 minuten
Porties 12 personen

Equipment

  • ronde cakevorm of tulbandvorm

Ingrediënten

  • 340 gram suiker
  • 235 ml zonnebloemolie of milde olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille essence
  • 360 gram bloem gezeefd
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes fijngehakt
  • 1 el sinaasappelzeste
  • 120 ml vers sinaasappelsap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de cakevorm in en bestuif met bloem. Of bekleed met bakpapier indien mogelijk.
  • Meng de suiker met de olie en vanille essence.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, zout en rozemarijn toe. Voeg ook de sinaasappelzeste toe en meng goed.
  • Doe tenslotte het sinaasappelsap erbij en meng kort door elkaar. Mix niet te lang.
  • Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Verleng, als de cake nog niet gaar is, de baktijd steeds met 5 minuten. Laat afkoelen.

Recepten met sinaasappel

Heb je nou de smaak te pakken en wil je na dit recept nog andere lekkere recepten met sinaasappel maken? Kijk dan eens bij één van de volgende recepten:



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen