fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Vijgen sinaasappel kardemom bars

Vijgen sinaasappel kardemom bars

Alweer zo’n lekker baksel dat uit mijn oven kwam. Tegenwoordig ben ik niet meer de enige die proeft want ik geef nog steeds veel weg. Natuurlijk proef ik uitvoerig maar dat begint al tijdens het bakken. Het beslag of deeg moet al lekker zijn voordat het de oven in gaat. Dus het is en blijft altijd een kwestie van proeven en bijschaven waar nodig. In deze vijgen sinaasappel kardemom bars gaat bijvoorbeeld best wat kardemom. Als je van jezelf weet dat je die smaak snel overheersend vindt, gebruik dan in eerste instantie de helft. Zo kun je altijd een recept naar je eigen smaak aanpassen!

Vijgen sinaasappel kardemom bars

Glutenvrij genieten met deze vijgen sinaasappel kardemom bars

Ik heb altijd gedacht dat het best lastig zou zijn om lekker en glutenvrij te bakken maar sinds ik aan het experimenteren ben, krijg ik er steeds meer plezier in! Tot nu toe is alles prima gelukt en kan ik zonder problemen toch van een stuk cake of een koekje genieten. Want zoetigheid helemaal opgeven, wil ik niet! Het is toch lekker om jezelf te verwennen op bepaalde momenten. Wat eet jij graag op een genietmomentje?

Vijgen sinaasappel kardemom bars

Vijgen sinaasappel kardemom bars

Deze makkelijke vijgen sinaasappel kardemom bars zijn gluten- en lactosevrij en hebben een heerlijke structuur!
Gang Tussendoortje
Trefwoord cake, glutenvrij, kardemom, lactosevrij, sinaasappel, vijgen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 16 stukjes

Equipment

  • Vierkant bakblik van ongeveer 25 cm

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde vijgen in stukjes
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • 200 g amandelmeel
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 175 g suiker
  • 100 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de ingevette bakvorm met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten behalve de vijgen in een grote kom en meng door elkaar.
  • Spatel de stukjes vijgen erdoor en schep het beslag in de vorm.
  • Bak de vijgen sinaasappel kardemom bars in 40 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een satéprikker.
  • Laat de bars afkoelen in de vorm en snijd ze in vierkantjes of rechthoeken.
Vijgen sinaasappel kardemom bars

Wil je nog meer bars maken?

Ik hou van het maken van bars omdat je met weinig moeite een hele schaal vol maakt. Ook voor verjaardagen is het ideaal en zeker als je een paar verschillende maakt. Iedereen kan lekker zelf pakken en meerdere smaken proeven! Bekijk ook eens deze recepten:

vijgen sinaasappel kardemom bars



2 thoughts on “Vijgen sinaasappel kardemom bars”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up