Abrikozenjam bars met gember

Abrikozenjam bars met gember

Dit recept is top! En ja, dat durf ik hier zomaar te beweren haha. Het is makkelijk, snel en oh zo lekker! Ik maakte deze abrikozenjam bars met gember alweer een tijdje terug omdat ik iets lekkers wilde bakken voor tijdens de autorit naar Frankrijk. De week voor je op vakantie gaat, is altijd druk zat dus erg veel tijd om uitgebreid te bakken had ik niet. Bovendien is dit een ideaal recept om restjes jam op te maken! 

Gember

Ook stond er nog een potje stemgember in mijn koelkast. Ik gebruik dat niet zo vaak maar ik heb het nu speciaal erin verwerkt omdat het een ontzettend goede smaakmaker is. Natuurlijk kun je het weglaten als je niet van gember houdt maar dan zal dit recept je waarschijnlijk ook niet zo aanspreken haha. In ieder geval bleken deze jam bars super om mee te nemen voor onderweg. Ze zijn stevig en vol van smaak en bovendien oh zo lekker! 

abrikozenjam bars met gember

Ingrediënten en bereidingswijze abrikozenjam bars met gember

Voor 16 repen
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Oven: 30-35 minuten

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram amandelmeel
  • 125 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 160 gram abrikozenjam (ik had appel abrikozenjam met gember maar die is wat lastiger te vinden)
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 3 bolletjes stemgember
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm van 20×30 cm met bakpapier.
  2. Meng het amandelmeel, de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. 
  3. Klop de roomboter met de suiker romig en klop vervolgens het eiwit erdoorheen. 
  4. Snijd de bolletjes stemgember in kleine stukjes en voeg die samen met het bloemmengsel aan het botermengsel toe. 
  5. Meng alles goed door elkaar en verdeel de helft van het deeg met je vingers over de bodem van de bakvorm. 
  6. Bestrijk de bodem met de jam en verdeel het overige deeg erover heen door er grove kruimels op te leggen. 
  7. Bak de abrikozenjam bars met gember in 30-35 minuten goudbruin en gaar. 
  8. Laat ze afkoelen in de vorm op een rooster en snijd ze vervolgens in repen. 
  9. Bewaar de abrikozenjam bars met gember in de koelkast. 

Ga jij deze Frambozen yoghurtcake met chocoladebodem maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Nog meer bars maken? 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up