peanut caramel bars

Peanut caramel bars

Zelf bakken

Ik koop eigenlijk nooit meer koekjes of repen. Nu ik zelf zoveel bakervaring heb en weet dat er dingen zijn die zo op tafel staan, is dat ook helemaal niet nodig. Sowieso proef ik ook echt wel verschil en word je steeds kieskeuriger. Tenminste, ik dan. Gelukkig heb ik er ontzettend veel plezier in om te bakken. Er is nog zoveel te ontdekken en te maken. Het is helemaal leuk dat mijn jongste ook besmet lijkt te zijn met het bakvirus. Het is extra genieten als je samen kunt bakken ook al duurt het iets langer. Dit recept voor peanut caramel bars is eenvoudig en het duurt niet al te lang om te maken dus dat is perfect om samen te doen. Noten zijn altijd favoriet in gebak, helemaal in combinatie met karamel! Geniet er lekker van!

peanut caramel bars

peanut caramel bars

Ingrediënten en bereidingswijze peanut caramel bars

  • 290 gram roomboter
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 190 gram bloem, gezeefd
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels stroop
  • 250 gram geroosterde ongezouten pinda’s
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Bekleed een ingevette vierkante vorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier.
  3. Klop 110 gram roomboter luchtig met de kristalsuiker.
  4. Voeg het ei toe en klop goed door.
  5. Schep de bloem en het bakmeel erdoor tot alles gemengd is.
  6. Doe het in de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een (eventueel natgemaakte) lepel.
  7. Bak de koek in 15 minuten tot hij stevig en licht gekleurd is.
  8. Laat 10 minuten afkoelen.
  9. Doe de basterdsuiker, stroop en de rest van de boter in een pan.
  10. Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Roer de pinda’s erdoor en schep het op de koek. Voorzichtig want het is heet!
  12. Zet de koek nog 5 minuten in de oven.
  13. Laat afkoelen en snijd de peanut caramel bars in repen of vierkantjes.

Kijk ook eens bij deze recepten voor nog meer lekkers met noten: Coco-nuts koeken of honing yoghurtcake met gekarameliseerde noten

 

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.