fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

honing yoghurtcake met gekarameliseerde noten

IMG_0526Lekker ontbijten met yoghurt met honing en noten… hmmm. Of als toetje, hmmm. Het is een gouden combinatie en zo lekker! In Griekenland zie je vaak notenhoning staan: potjes gevuld met heerlijke noten en honing. Je zou het bijna zo leeglepelen haha.

Voor deze cake heb ik me laten inspireren door deze klassieke combinatie. Ik bakte een honing yoghurtcake die ik heb afgetopt met gekarameliseerde noten. Klinkt lekker hè?! En dat is het ook! De cake staat echt binnen hele korte tijd in de oven. Eigenlijk is het hakken van de noten nog het meeste werk. Helaas kan ik het wachten tot de cake klaar is niet versnellen maar het is de moeite waard!

IMG_0527

  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 80 gram honing
  • 250 gram yoghurt
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 190 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram roomboter
  • 2 volle eetlepels honing
  • Snuf zout
  • 175 gram gemengde ongezouten noten
  • 100 ml slagroom
  1.  Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius boven- en onderwarmte.
  2. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  3. Doe de eieren met de suiker, honing en yoghurt in een grote kom en klop met een garde tot een glad geheel.
  4. Voeg de olie toe en klop erdoor.
  5. Voeg de bloem, het bakpoeder en zout toe en roer tot het net gemengd is. Het is niet erg als je nog wat klontjes ziet.
  6. Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Controleer dit met een sateprikker. Als deze er schoon uit komt, is de cake goed.
  7. Laat de cake afkoelen op een rooster.
  8. Hak de noten grof.
  9. Smelt op laag vuur de roomboter in een pan met dikke bodem.
  10. Voeg de honing toe en laat dit pruttelen tot het karameliseert. Dit zie je aan een goudbruine kleur en je ruikt het.
  11. Voeg een snuf zout en de slagroom toe. Roer goed door en laat nog 1 minuut door pruttelen.
  12. Voeg de noten toe en bak ze nog een paar minuten tot het een goudbruin mengsel vormt.
  13. Laat het een klein beetje afkoelen en schep ze dan over de cake.

IMG_0534


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



2 thoughts on “honing yoghurtcake met gekarameliseerde noten”

  • Mijn cake is compleet mislukt…. Eerst was hij mooi hoog en daarna zakte hij.. hij is nu helemaal niet gaan rijzen. Enig idee hoe dit komt?

    • Hoi Jolanda, wat jammer dat de cake niet gelukt is. Er zijn meerdere oorzaken waardoor een cake niet goed rijst. Ik kan helaas niet achterhalen waar het probleem heeft gezeten. Het kan aan de oventemperatuur liggen, aan de temperatuur van je ingrediënten, hoe lang je gemixt hebt enzovoort. Ik hoop dat het een volgende keer wel lukt! groetjes Debbie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen