double chocolate brownies

Double chocolate brownies

Ieder jaar blijven bij ons de chocoladeletters van Sinterklaas liggen. Mijn man krijgt er een van zijn werk, de kinderen krijgen ook her en der wat letters en op pakjesavond zelf krijgen we ze ook nog. In het begin eten de kinderen er wel van maar op een gegeven moment vergeten ze het en blijven ze dus in de kast liggen. En uiteindelijk bak ik er dus maar iets mee haha. Deze keer pakte ik wat melkchocoladeletters en bakte er deze superlekkere smeuïge double chocolate brownies mee!

double chocolate brownies

Brownie recept

Van recepten met chocola kun je er nooit genoeg hebben vind ik! Van brownie recepten trouwens ook niet haha. Eigenlijk had ik een cheesecake brownie in mijn hoofd maar dit is toch net weer een beetje anders. In het witte deel zit wel roomkaas maar ook witte chocolade. Het korstje van deze brownies wordt lekker knapperig en de truc is om hem niet te stevig te bakken want dan blijft hij vanbinnen nog net zo lekker smeuïg. Echt een must bij brownies!

double chocolate brownies

Double chocolate brownies

Voor 16 – 20

stukjes

Bereidingstijd

30 minuten

Oventijd

45 minuten

Niveau

Eenvoudig

ingrediënten

  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 340 gram rietsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 170 gram gesmolten melkchocolade
  • Roomkaasvulling
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram gesmolten witte chocolade
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 ei
  • 1 el bloem
double chocolate brownies

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een vierkante bakvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Roer voor de roomkaasvulling de roomkaas, gesmolten witte chocolade, ahornsiroop, ei en bloem goed door elkaar tot een gladde massa.
  • Klop de roomboter met de suiker luchtig en romig.
  • Klop er een voor een de eieren door gevolgd door het vanille extract.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en schep het door het botermengsel.
  • Voeg tenslotte de gesmolten melkchocolade toe en roer alles goed door elkaar.
  • Schep de helft van het melkchocoladebeslag in de vorm.
  • Verdeel de roomkaasvulling erover en schep de rest van het melkchocoladebeslag erover.
  • Bak de double chocolate brownies 30 minuten op 180 graden Celsius.
  • Verlaag dan de oventemperatuur naar 160 graden Celsius en bak nog 15 minuten.
  • Het midden moet stevig zijn maar nog wel enigzins meeveren.
  • Laat de double chocolate brownies afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Bewaar ze in de koelkast. Ze blijven zeker 5 dagen goed.

Bekijk ook eens deze recepten voor nog meer chocolade genot!

Ga jij deze double chocolate brownies maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.