Cookiedough brownies

IMG_8363Vandaag heb ik een ultiem verwenrecept voor jullie! Het is tenslotte zondag bakdag maar vandaag is het ook Sinner Sunday! Want ik heb het echt gedaan, ik heb een brownie gemaakt met een laag cookiedough erop, dubbel genieten dus. 

In Rotterdam opent deze maand een heuse cookiedough bar: Baker’s Dough. In de Pannenkoekstraat kun je straks je favoriete koekdeeg samenstellen met allerlei lekkere toppings. Want zeg nou zelf, vaak is het deeg nog lekkerder dan het uiteindelijke koekje! Wie heeft geen jeugdherinnering aan het uitlikken van de beslagkom. Hier thuis zijn ze er ook als de kippen bij om te proeven haha.

In de brownie en het cookiedough zitten ook nog stukjes chocolade, hmmm zo lekker. Maak het maar eens maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb, dit is gevaarlijk verleidelijk! Je kunt het trouwens makkelijk invriezen. Zo heb je gelijk een voorraadje!

IMG_8357

Ingrediënten voor minstens 20 stukjes (afhankelijk van hoe groot je ze snijdt)

Brownie 

  • 170 gram roomboter
  • 350 gram suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 90 gram cacaopoeder
  • 170 gram chocolate chips of in stukjes gehakte chocolade  (puur of melk)
  • 170 gram bloem
  • 1/2 tl zout

Cookiedough

  • 150 gram bloem
  • 225 gram roomboter
  • 90 gram poedersuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 60 ml water
  • 2 tl vanille extract
  • 200 gram chocolate chips of in stukjes gehakte chocolade (melk of puur)
  1. Start met de brownie laag. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  2. Vet een vierkante bakvorm in van ongeveer 25 x 25 cm in en bekleed met bakpapier. Het bakpapier blijft het beste zitten als je het een klein beetje vochtig maakt onder de kraan, verkreukeld en dan in de vorm doet.
  3. Klop de boter met de suiker romig.
  4. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix goed door. Schraap eventueel de zijkanten van de kom uit zodat daar geen boter blijft zitten.
  5. Zeef de bloem en het cacaopoeder en voeg dit samen met het zout toe. Mix tot het net gemengd is.
  6. Doe tenslotte de chocolade erbij en meng goed door. Mix niet te lang.
  7. Schep het mengsel in de bakvorm en bak het 25 – 28 minuten tot de brownie net gaar is.
  8. Laat afkoelen op een rek.
  9. Ga verder met de cookiedough laag. Je kunt dit het beste met een standmixer doen omdat je lang moet mixen zodat de suiker helemaal wordt opgenomen.
  10. Mix de boter met de suikers tot het helemaal licht en luchtig is en de suiker helemaal is opgenomen. Dit duurt zeker 10 minuten.
  11. Doe vervolgens beetje bij beetje het water bij. Het mengsel zal misschien gaan schiften maar dat komt later weer goed.
  12. Doe het vanille extract erbij en meng goed door.
  13. Voeg tenslotte de bloem, het zout en de helft van de chocolade toe. Mix alles goed door elkaar.
  14. Verdeel de cookiedough over de brownielaag en druk de rest van de chocolade in de bovenkant.
  15. Laat een uur opstijven in de koelkast voordat je de brownies in blokjes snijdt.

IMG_8353

 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media

3 reacties

  1. Ze zien er echt heel goed uit! En wat een toffe foto’s heb je gemaakt. Ben trouwens echt waanzinnig benieuwd naar de Cookie Dough bar, daar ga ik denk ik een bezoekje aan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.