Appel frambozencake – Foodblogswap

 

IMG_8341De tijd vliegt! Ik doe nu al een aantal maanden mee aan de Foodblogswap waarbij je een gerecht van een andere blog kiest en er een eigen draai aan geeft. De deadline is altijd de laatste week van de maand en iedere keer is het weer heel snel zover. Ik mocht dit keer iets kiezen van Lovemyfood, een voor mij nog onbekende blog. Ik werd gelijk enthousiast toen ik voor het eerst de blog van Marianne bezocht, wat een hoop lekkere dingen staan erop!

IMG_8331Volgens mij blogt Marianne al een behoorlijke tijd te zien aan de hoeveelheid gerechten die ik er tegenkom. Je vindt er van alles. Van makkelijke doordeweekse hoofdgerechten tot dranken & cocktails. Het was nog lastig kiezen maar uiteindelijk kom ik toch al snel terecht bij de zoete gerechten. Misschien ben ik stiekem altijd op zoek naar een reden om weer iets te bakken haha. Ik koos voor de frisse appelcake met citroen en yoghurt. Ik houd van gebak met appel en dan in combinatie met citroen, heerlijk!

Nu kwam ik erachter dat ik een ei tekort kwam dus ik heb dat ene ei vervangen voor een rijpe banaan. Daarnaast voegde ik wat gember toe, frambozen en 4 granenvlokken zodat de topping er nog wat luxer uitziet. De cake is echt heerlijk smeuïg en rijk van smaak. Echt genieten! En ik ga zeker vaker een kijkje nemen op deze leuke inspirerende blog!!

Ingrediënten:

 • 150 gram suiker
 • 100 gram rietsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 3 eieren
 • 90 gram geprakte banaan
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • snufje zout
 • 125 gram Griekse yoghurt
 • sap en rasp van 1 flinke citroen
 • 1 cm geraspte verse gember
 • Voor de topping:
 • 2 elstar appels
 • 100 gram (diepvries) frambozen
 • 60 gram 4-granenvlokken
 • 50 gram suiker
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet een vierkante vorm of springvorm in en bekleed met bakpapier.
 3. Mix de suiker, rietsuiker en vanillesuiker met de boter tot een luchtig mengsel.
 4. Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens tot de eieren volledig zijn opgenomen.
 5. Doe het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout bij het mengsel.
 6. Mix kort tot een glad beslag.
 7. Meng nu de yoghurt, gember en het citroensap door het beslag en giet het beslag in de vorm.
 8. Schil de appels en snijd in stukjes
 9. Meng de stukjes appel met 50 gram suiker, de frambozen en de 4 granenvlokken.
 10. Verdeel over het cakebeslag.
 11. Bak de cake zo’n 45 minuten, controleer na 35 minuten of hij al goed is. Doe dit met een satéprikker. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
 12. Laat afkoelen op een rooster.

IMG_8350

 3 gedachten over “Appel frambozencake – Foodblogswap”

 • Hallo,
  Ik heb hem net in de oven gezet.
  Had nog 3 kleine rimpel appeltjes en wat frambozen over van de merinque met frambozen met pistache nootjes.
  Ik heb gemberpoeder erdoor gedaan gelijk met de bloem,en ik heb havermout gebruikt als zinde 4 granen vlokken.
  Dat beide stond niet helemaal duidelijk maar gewoon gedaan wat ik dacht .
  Ik hoop nog veel te lezen en bakken door inspiratie op deze blog.
  Daag Hilda

  • Hoi Hilda,

   wat leuk dat je hem al gemaakt hebt! Ik heb gelijk de dingen die je vermeld hebt aangepast. Het was inderdaad niet helemaal volledig. Dankjewel voor de opmerking. Ik hoop dat hij goed smaakt en havermout kan inderdaad ook prima! Groetjes Debbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.