Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Moederdag

Morgen is het moederdag en worden alle moeders een beetje extra in de watten gelegd. Ik krijg sinds een paar jaar lieve zelfgemaakte cadeautjes van mijn jongens, heerlijk is dat! Die lieve glunderende koppies. En natuurlijk een lekker ontbijtje speciaal voor mij. Ik ben benieuwd wat het morgen wordt! Het zou wel lekker zijn als ze met deze citroen mascarpone cake aankomen haha.

Ontbijt op bed

Ze zijn nu nog wel te klein om het zelf te bereiden maar ik kan niet wachten tot ze wel zelf wat voor me klaar gaan maken. Dat komt dan vast op een onmogelijk tijdstip en met een rauw ei ofzo haha. Want dat heb ik vroeger ook gedaan. Ik dacht dat het ei maar 1 minuut moest koken…. Heel trots kwam ik boven met het klaargemaakte ontbijt voor mijn moeder maar helaas, dat ei was niet eetbaar. Ach, het hoort er natuurlijk een beetje bij. Het is vooral heel erg lief als ze zo hun best doen! Dus ik bak deze citroen mascarpone cake gewoon zelf.

Citroen mascarpone cake

Traktatie

Wat mij betreft hoort er ook een traktatie bij op moederdag. Je kunt het natuurlijk ook cadeau doen aan je eigen (schoon)moeder want er gaat niks boven zelfgemaakte cadeaus. Deze citroen mascarpone cake is weer eens wat anders. Ik deed er wat citroentijm door voor een extra accent maar laat het gerust weg. Fijne moederdag!

Ingrediënten en bereidingswijze citroen mascarpone cake

 • 200 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 biologische citroen
 • 125 gram zachte roomboter 
 • 200 + 50 gram suiker 
 • 2 eieren
 • 250Mascarpone 
 • 200 gram slagroom
 • Paar takjes citroentijm en wat extra ter garnering. (Of wat nootjes zoals pistachenoten of amandelen)
 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius (hetelucht).
 2. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
 3. Meng de bloem met het bakpoeder.
 4. Was de citroen en droog goed af. Rasp de schil en pers de citroen uit.
 5. Mix 200 gram suiker met de roomboter luchtig en romig.
 6. Meng 1 voor 1 de eieren door het botermengsel.
 7. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm en hak fijn.
 8. Spatel vervolgens de bloem, 150 gram mascarpone, het citroensap en rasp en de citroentijm erdoor.
 9. Verdeel het beslag over de vorm en bak in ongeveer 1 uur gaar of tot er een satéprikker schoon uitkomt.
 10. Laat 10 minuten staan en haal de cake dan uit de vorm. Laat afkoelen.
 11. Klop de slagroom met 50 gram suiker en 100 gram mascarpone stijf en verdeel over de cake.
 12. Garneer de citroen mascarpone cake met wat extra citroentijm. Of gehakte pistachenoten of amandelen.

 

Citroen mascarpone cake

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 16 gedachten over “Citroen mascarpone cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.