Brownie cheesecake met amarula

Brownie cheesecake met amarula

‘s Avonds een likeurtje, zo af en toe vind ik het heerlijk! Echt een verwenmomentje. Nu drink ik niet heel vaak maar op zijn tijd houd ik wel van een goede wijn of dus likeur. En dan het liefst likeur zoals Baileys of Amaretto. Volle rijke smaken. Pas kreeg ik een fles Amarula, een romige likeur met tropische tonen van chocolade, vanille en koffie. Omdat ik graag een keer iets wilde bakken met likeur kwam dit op het goede moment en ik bakte er een superlekkere brownie cheesecake met amarula mee!

Brownie cheesecake met amarula

Ingrediënten en bereidingswijze brownie cheesecake met amarula

Voor 24 tot 32 stukken (afhankelijk van hoe groot je ze snijdt)

brownie

  • 160 ml water
  • 60 gram cacaopoeder
  • 120 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 225 gram roomboter
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren + 2 eidooiers
  • 1 tl vanille extract
  • 220 gram bloem
  • snuf zout
  • 3 eetlepels amarula
  • 150 gram cashewnoten

cheesecake

  • 900 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 125 gram zure room
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract

amarula laag

  • 70 ml slagroom
  • 50 ml amarula
  • 250 gram witte chocolade

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Boven- en onderwarmte).
  2. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  3. Doe het water en cacaopoeder in een steelpan en breng aan de kook.
  4. Roer goed door tot het egaal is. Voeg dan de chocolade en amarula toe en roer tot een gladde massa.
  5. Smelt de boter en doe dit in een grote kom.
  6. Klop de suiker erdoor en vervolgens de eieren en eidooiers.
  7. Doe de vanille erbij, een snuf zout en het chocolademengsel.
  8. Roer alles goed door.
  9. Voeg tenslotte de bloem toe en spatel erdoor heen.
  10. Roer dan nog de cashewnoten erdoor.
  11. Stort het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige vorm van 35 x 25 cm en bak in 20 minuten tot de bovenkant net gestold is.
  12. Laat afkoelen op een rooster.
  13. Laat de oven aan.
  14. Klop alle ingrediënten voor de cheesecakelaag romig.
  15. Verdeel het cheesecake mengsel voorzichtig over de brownie en bak nog 30 à 40 minuten tot de bovenkant net gestold is maar nog niet heel vast qua consistentie.
  16. Laat afkoelen in de oven met de deur op een kiertje (doe er bijvoorbeeld een ovenwant tussen).
  17. Doe de slagroom met de amarula in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht.
  18. Hak de witte chocolade fijn en roer door het slagroommengsel.
  19. Blijf roeren tot het de chocolade is opgelost.
  20. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  21. Verdeel de amarula glaze over de cheesecake brownie en laat minstens een paar uur in de koelkast opstijven.
  22. Snijd de brownie cheesecake met amarula in blokjes.

Nog meer maken met likeur? 

Ga jij deze brownie cheesecake met amarula maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.