Risoni met aubergine en worstjes
Ik ben gek op pasta in al zijn soorten en maten! Het zal wel komen doordat ik een half jaar in Italië heb gestudeerd, waarschijnlijk word je dan toch besmet met een pastavirus. En als student is het natuurlijk een goedkope manier om een maaltijd te maken. Onlangs maakte ik al eens risoni met aubergine en dit is weer een andere variant. Lekker spicy met de harissa. Uiteraard kun je dit ook met een andere soort pasta eten, met rijst of met couscous. Allemaal lekker!
Voor 2 personen:
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 160 gram risoni
- Olijfolie
- 4 Chipolataworstjes
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- 250 gram gezeefde tomaten
- 1 tl harissa
- Kalamata olijven, gehakt
- Verse peterselie
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en braad de worstjes rondom bruin.
- Snijd de aubergine, bleekselderij en paprika in blokjes en voeg bij de worstjes. Bak ze op middelhoog vuur mee.
- Pers de knoflook erboven en bak kort mee.
- Voeg de gezeefde tomaten, het paprikapoeder, de harissa en oregano toe en laat dit zachtjes pruttelen.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook.
- Kook de pasta al dente gaar.
- Schep eventueel iets van het kookvocht bij de tomatensaus en giet de pasta af.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en schep over de pasta.
- Garneer met de olijven en de verse peterselie.