maiskolf met basilicumboter, gegrilde kip en polenta

Maïskolf met basilicumboter, gebakken kip en polenta

Verse mais

Ik vind een verse maïskolf echt heerlijk! Sappig, knapperig en zoet, genieten dus! Ik serveer een maïskolf per persoon maar voor kinderen is een halve meer dan genoeg. En ja, je mag met je handen eten, helemaal leuk toch?! Erbij bakte ik een lekker stukje kip en ik maakte romige pesto polenta waardoor je een volledig hoofdgerecht hebt!

Ingrediënten en bereidingswijze maiskolf met basilicumboter, gebakken kip en polenta

Voor 4 personen

  • 4 verse maïskolven
  • 60 gram roomboter
  • Een handje verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 kipfilets
  • 1 citroen
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Zonnebloemolie
  • 240 gram instantpolenta
  • 500 – 600 ml water
  • 2 eetlepels pesto
  • Peper en zout
  • Extra: aluminiumfolie
  1. Leg 4 vellen aluminiumfolie klaar. Op elk vel moet 1 maïskolf passen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  3. Meng de roomboter met de fijngesneden basilicum, het geperste teentje knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  4. Ontdoe de maïskolf van de bladeren en draden en leg op het vel folie.
  5. Bestrooi met peper en zout en verdeel de boter over de 4 maïskolven.
  6. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de maïskolven een half uur in de oven.
  7. Bestrooi de kipfilets met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Knijp de citroen erboven uit.
  8. Verhit 2 eetlepels zonenbloemolie in een koekenpan en braad de kipfilets om en om goudbruin en gaar.
  9. Breng 500 ml gezouten water aan de kook.
  10. Giet al roerend voorzichtig de polenta erbij. Blijf goed roeren en laat het zachtjes 3 minuten doorkoken. Voeg eventueel extra water toe voor extra smeuïge polenta.
  11. Roer de pesto erdoor.

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.