Rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo heel vaak witlof eet. Gegrild vind ik het wel lekker maar gekookt vind ik het maar mwah. Rauw kan ik het overigens wel heel goed waarderen! Het blijft lekker knapperig en het is fris met een licht bittertje. Ideaal als schuitjes voor een fijne salade maar ook lekker knapperig door een stamppot. En dus maakte ik een oer-Hollands gerecht: rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes.

rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Stamppot het hele jaar door

Bij stamppot denk je meestal aan de winter maar ik vind dat het best het hele jaar door kan. Natuurlijk eet je dit niet wanneer het buiten tropisch is maar na een drukke werkdag is deze rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes voedzaam en bovendien erg lekker. De kaas zorgt voor extra smeuïge gehaktballetjes en de yoghurt, rauwe witlof en augurk maken de stamppot lekker fris. Gewoon even opslaan op Pinterest (zie onderaan) en je kunt dit recept altijd snel weer terugvinden!

Rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Gang Uncategorized
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 servings
calorieën 300kcal

Notities

  • Tip: je kunt ook aardperen gebruiken in plaats van normale aardappelen
  • rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

    Recepten met gehakt

    Er staan nog meer lekkere recepten met gehakt op de blog. Kijk maar eens bij:

    Bewaar dit recept

    Bewaar dit recept voor rauwe witlofstampport met kaasgehaktballetjes makkelijk met deze foto op Pinterest.

     rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

    Ga jij deze rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.