Turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaten

Turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaten

Vorige week gaf ik jullie al het recept voor een heerlijk borrelbrood met camembert van Turks brood. Voor dat recept gebruik ik een afbakexemplaar maar als je jezelf nu eens uit wil dagen dan kun je ook het brood zelf bakken! In dit recept maak ik er 4 broodjes van maar je kunt er natuurlijk ook 1 groot brood mee bakken. Deze Turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaten kun je echt op elk moment van de dag eten, zo lekker!

turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaat

Zelf brood bakken

Het was de bedoeling dat dit recept al veel eerder online zou komen. Ik heb een tijd terug een Magimix Cookexpert gekregen om te testen en dit recept zou aan de review gekoppeld worden maar ik kreeg maar geen reactie. Dus nu plaats ik gewoon dit recept want ik maakte het voor de foodblogswap van december naar recept van Mamma’tje van alles. Op haar blog staat een heerlijk recept voor Turks brood en ik gaf daar een draai aan. Het resultaat zijn deze verrukkelijke Turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaten. Ik maakte het deeg dus met de Cookexpert maar dit kan ook met de standmixer of met de hand. In het recept leg ik uit hoe je dat doet. Veel bakplezier!

turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaat

Turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaten

Gang brood
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 broodjes
calorieën 300kcal

Ingrediënten

  • 6 g zout
  • 300 ml lauw water
  • 500 g bloem
  • 1 zakje gist
  • 10 g rietsuiker
  • 2 tl oregano
  • 50 ml olijfolie + extra voor de kom
  • 10 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
  • 1 eidooier
  • 1 el olijfolie
  • 1 el melk
  • 2 el sesamzaadjes

Instructies

  • Meng het zout door het water met een vork tot het is opgelost.
  • Doe het water met de bloem, gist, suiker en oregano in de kom van de cookexpert of in de kom van de standmixer. Uiteraard kan dit ook allemaal met de hand.
  • Kies via het menu voor het programma deeg/brood als je een cookexpert gebruikt en druk op start.
  • Voeg na 1 minuut de olijfolie toe en laat nog 1 minuut meedraaien.
  • Stel dan de cookexpert in hetzelfde programma in op 7 minuten en snelheid 5, voeg de zongedroogde tomaten toe en druk op start of laat het nog 7 minuten kneden in je standmixer op een lage stand (max 3). Kneed met de hand wel 20 minuten om de gluten te ontwikkelen.
  • Doe het deeg in een ruime kom die je licht hebt ingevet met olijfolie, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel het deeg in vieren, druk ze in een ronde vorm met je vingers en leg op de bakplaat.
  • Laat de broodjes nog ongeveer 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Meng de eidooier, olijfolie en melk door elkaar en bestrijk de bovenkant van de broodjes ermee.
  • Maak met je vingers een patroon in de broodjes en bestrooi ze met sesamzaadjes.
  • Bak de Turkse broodjes in 20 minuten goudbruin.

Bewaar het recept voor Turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaat

turkse broodjes met oregano en zongedroogde tomaat

Wil je nog meer brood bakken?

Bekijk dan ook eens de volgende recepten! Zo kun je vaker zelf brood bakken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.