Bagels met verschillende toppings

Bagels met verschillende toppings

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om eens bagels te maken. Die heerlijke ronde broodjes met een gat erin gaan fantastisch samen met roomkaas en misstaan niet op een mooi gedekte lunchtafel. De bagel wordt ontzettend veel gegeten in Amerika maar is oorspronkelijk door de Joden geïntroduceerd toen zij vanuit Oost-Europa naar de Verenigde Staten trokken. De bagel is een rond broodje met een gat erin dat qua uiterlijk lijkt op een donut maar totaal verschillend is. Kenmerkend is dat je het deeg kort kookt voordat je ze bakt en dat maakt ze lekker compact en chewy! Deze bagels met verschillende toppings uit het kookboek Elle eten hitparade zijn makkelijk te maken en verrukkelijk!  

bagels met verschillende toppings

Elle eten hitparade

Een kookboek met alleen maar succesnummers, dat klinkt veelbelovend! We kennen het allemaal: kasten vol kookboeken, tijdschriften met recepten en het internet vol met allerlei lekkers en toch weet je niet wat je op tafel moet zetten. In Elle Eten Hitparade vind je dé succesrecepten sinds 2001. Nooit meer keuzestress, je kiest gewoon een van deze heerlijke altijd goed recepten. Deze bagels ga ik sowieso vaker maken maar ook de ultieme chocoladetaart, pad thai, moussaka en buttermilk fried chicken komen hier snel een keer op tafel!

Een boek vol altijd-goed recepten

Het boek is ingedeeld in 4 hoofdstukken met recepten voor overdag, borrel, avond en zoet. Daarnaast worden er nog menusuggesties gegeven en dat is natuurlijk superhandig wanneer je eters krijgt en wat uitgebreider wil koken. In Elle Eten Hitparade staan recepten waar je iedereen blij mee maakt. Het zijn allemansvrienden en gewoon goed voor elk moment. Een prima aanvulling op je boekenkast dus omdat je hiermee gewoon lekker kunt koken. 

Je koopt Elle Eten Hitparade bij de (online) boekhandel voor € 19,99

bagels met verschillende toppings

Ingrediënten en bereidingswijze bagels met verschillende toppings

Voor 8 bagels
Bereidingstijd 45 minuten, rijzen 1 à 2 uur en oven 20 minuten

  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 1/2 eetlepel honing
  • 250 gram tarwebloem
  • 250 gram volkorenmeel
  • 2 theelepels zout
  • zonnebloemolie
  • 1 eiwit
  • maanzaad, havervlokken, zonnebloempitten en / of sesamzaad
  • extra: plasticfolie, bakplaat met bakpapier

Aan de slag

  1. Meng 100 ml lauwwarm water met de gist en de honing. Laat dit staan tot het wat dikker en schuimig is. 
  2. Doe de bloem, het meel, het zout, de gistoplossing en nog 200 ml water in de kom van de keukenmachine. 
  3. Kneed het deeg circa 5 minuten door op de laagste stand tot het elastisch maar compact aanvoelt. 
  4. Vorm er een bal van en leg deze in een licht ingevette kom. Dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 1 à 2 uur rijzen tot het in volume verdubbelt is. Dit hangt af van de temperatuur in huis dus controleer na een uur! 
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en breng een ruime pan water aan de kook. 
  6. Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 gelijke stukken. 
  7. Rol elk stukje uit tot een streng van 25 cm en maak er een ring van door de uiteinden over elkaar heen te rollen en goed aan te drukken. Je kunt ook balletjes rollen van het deeg en met behulp van een pollepel een gat in het midden maken van ongeveer 4 cm groot. 
  8. Zorg dat het kokende water zacht borrelt en laat voorzichtig 4 bagels in het water zakken. Kook ze 1 minuut, draai ze dan om en kook ze nog 1 minuut. 
  9. Haal de bagels met een schuimspaan uit het water en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met de andere 4 bagels. 
  10. Klop het eiwit los en bestrijk de bovenkant van de bagels ermee en bestrooi met de toppings naar keuze.
  11. Bak de bagels in het midden van de oven in 18 – 20 minuten goudbruin en gaar. 
  12. Laat ze afkoelen op een rooster. 

Hou jij van zelf brood bakken? Maak dan ook eens:

Dit boek heb ik gekregen van uitgeverij Carrera Culinair. Deze review is gebaseerd op mijn mening over dit boek. Lees hier mijn disclaimer voor meer info. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.