Boerderij Chips: vers van het land

Boerderij Chips: vers van het land

Producten met een verhaal smaken toch altijd net wat lekkerder dan ‘anonieme’ producten. Neem dat wijntje dat door een familie in Italië met veel liefde is gemaakt, of de kaas van de boer die hart heeft voor zijn dieren.. Het geeft een bepaal gevoel en dat draagt bij aan je smaakbeleving. Zo is het ook met Boerderij Chips: vers van het land. Ik nam een kijkje op de boerderij en hoorde het verhaal achter de chips.

Nieuw product om het hoofd boven water te houden

Een verhaal dat eigenlijk de typische Hollandse nuchterheid weergeeft. Compleet met grafieken doet boer Henk uit de doeken dat de aardappel veel te weinig oplevert om het hoofd boven water te houden. Er moest dus een oplossing komen en dus bundelde hij zijn krachten met boer René. De aardappels werden aangrenzend aan elkaar geplaatst en er werd geëxperimenteerd met een komkommersnijder en een snelkookpan uit het bejaardenhuis. Dun gesneden aardappelschijfjes in de schil werden omgetoverd tot heerlijke chips. Toen ze tevreden waren met de smaak, werd het serieus aangepakt en begonnen ze met het produceren van de chips. 

Boerderij Chips- vers van het land

Alles lokaal

De aardappels worden lokaal geteeld en tijdens de oogsttijd kunnen ze binnen 20 minuten in de zak zitten. Het is een eenvoudig proces: de aardappels worden geoogst, gesorteerd, gewassen, gesneden, gefrituurd, weer gesorteerd, gekruid en verpakt. Het is letterlijk 1 lopende band en daar komen zulke lekkere krokante chips vandaan! Na de 1e verkoop bij de groenteboer om de hoek, ging het in een sneltreinvaart en nu liggen Boerderij Chips bij de supermarkten en Hoeksche chips bij de speciaalzaken. 

Boerderij Chips- vers van het land

Zeezout, paprika en binnenkort ook tuinkruiden

Tot nu toe zijn de chips er in de smaken zeezout, zeezout ribbel en paprika maar binnenkort komt daar de heerlijke smaak tuinkruiden bij! Wij mochten natuurlijk voorproeven en zaten dus al om 11 uur ‘s morgens aan de chips. En ik kan je vertellen: ook dan smaken ze heerlijk haha. Er komt binnenkort ook nog een andere smaak aan maar welke dat is, mocht ik nog niet verklappen. Voor nu zul je het dus met deze chips moeten doen maar dat is geen straf. Voor mij zijn dit echt de lekkerste chips en dat zeg ik niet omdat ik ben uitgenodigd. Het is een mooi bedrijf met een mooi product waar ik graag van geniet. Bovendien is Boerderij Chips het duurzaamste chipsmerk van Nederland en dat eet ook wel zo lekker! 

Doos vol Boerderij Chips winnen? 

Wil jij nou zelf ook eens proeven of Boerderij Chips echt zo lekker zijn? Laat dan hieronder een reactie achter en win een doos vol chips! Je kunt meedoen tot en woensdag 24 oktober. De winnaar of winnares krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. 8 gedachten over “Boerderij Chips: vers van het land”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.