Meng het zout door het water met een vork tot het is opgelost.
Doe het water met de bloem, gist, suiker en oregano in de kom van de cookexpert of in de kom van de standmixer. Uiteraard kan dit ook allemaal met de hand.
Kies via het menu voor het programma deeg/brood als je een cookexpert gebruikt en druk op start.
Voeg na 1 minuut de olijfolie toe en laat nog 1 minuut meedraaien.
Stel dan de cookexpert in hetzelfde programma in op 7 minuten en snelheid 5, voeg de zongedroogde tomaten toe en druk op start of laat het nog 7 minuten kneden in je standmixer op een lage stand (max 3). Kneed met de hand wel 20 minuten om de gluten te ontwikkelen.
Doe het deeg in een ruime kom die je licht hebt ingevet met olijfolie, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel het deeg in vieren, druk ze in een ronde vorm met je vingers en leg op de bakplaat.
Laat de broodjes nog ongeveer 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Meng de eidooier, olijfolie en melk door elkaar en bestrijk de bovenkant van de broodjes ermee.
Maak met je vingers een patroon in de broodjes en bestrooi ze met sesamzaadjes.
Bak de Turkse broodjes in 20 minuten goudbruin.