fbpx

Rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo heel vaak witlof eet. Gegrild vind ik het wel lekker maar gekookt vind ik het maar mwah. Rauw kan ik het overigens wel heel goed waarderen! Het blijft lekker knapperig en het is fris met een licht bittertje. Ideaal als schuitjes voor een fijne salade maar ook lekker knapperig door een stamppot. En dus maakte ik een oer-Hollands gerecht: rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes.

rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Stamppot het hele jaar door

Bij stamppot denk je meestal aan de winter maar ik vind dat het best het hele jaar door kan. Natuurlijk eet je dit niet wanneer het buiten tropisch is maar na een drukke werkdag is deze rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes voedzaam en bovendien erg lekker. De kaas zorgt voor extra smeuïge gehaktballetjes en de yoghurt, rauwe witlof en augurk maken de stamppot lekker fris. Gewoon even opslaan op Pinterest (zie onderaan) en je kunt dit recept altijd snel weer terugvinden!

Rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Recipe by Debbie

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • kaasgehaktballetjes

  • 500 gram half om half gehakt

  • 1 ei, losgeklopt

  • 40 gram paneermeel

  • 50 gram geraspte jong belegen kaas

  • 1 tl mosterd

  • 1 tl zout

  • 1/2 tl peper

  • 1/2 tl komijnzaad

  • Olijfolie

  • Rauwe witlofstamppot

  • 1 kg aardappelen, geschild en in gelijke stukken

  • 700 gram witlof, schoongemaakt en in reepjes gesneden

  • 4 el yoghurt

  • 40 gram roomboter

  • 2 tl mosterd

  • 120 gram augurken, in plakjes

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, kaas, mosterd, komijnzaad en zout en peper.
  • Draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot en leg ze in de ovenschaal.
  • Rooster de kaasgehaktballetjes in 20 minuten gaar.
  • Breng ondertussen de aardappelen in een pan gezouten water aan de kook en laat zachtjes 10 minuten doorkoken.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree met de roomboter, yoghurt, mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Schep de witlof en augurken door de aardappelpuree en serveer met de kaasgehaktballetjes.

Tips

  • Tip: je kunt ook aardperen gebruiken in plaats van normale aardappelen
rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Recepten met gehakt

Er staan nog meer lekkere recepten met gehakt op de blog. Kijk maar eens bij:

Bewaar dit recept

Bewaar dit recept voor rauwe witlofstampport met kaasgehaktballetjes makkelijk met deze foto op Pinterest.

 rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes

Ga jij deze rauwe witlofstamppot met kaasgehaktballetjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 


Deze zijn ook lekker

Kip met kersen

Kip met kersen

  Dit gerecht is echt verrassend. De kip met kersen kon ik nog wel met elkaar rijmen maar dat er ook kerrie in ging, vond ik heel apart. Tot ik het proefde… heerlijk! Ik at dit gerecht jaren terug voor het eerst bij een vriendin […]

Pompoen lasagne met draadjesvlees 

Pompoen lasagne met draadjesvlees 

Deze pompoenlasagne met draadjesvlees is comfort food in optima forma! Begin een dag van tevoren, dan is het nog lekkerder!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen