Pastinaakpuree met peer en varkenshaas
Jezelf verwennen in deze tijd is bijna een must. En waar kun je jezelf nou beter mee verwennen dan met lekker eten! We leven in een land waarin allerlei ingrediënten voor handen zijn en je dus eigenlijk alles kunt koken en bakken wat je wilt! Dat is toch echt een luxe! In het weekend maak ik graag iets luxere gerechten klaar. We kiezen dan een mooie wijn uit die er perfect bij past en dan is het heerlijk genieten. Deze pastinaakpuree met peer en varkenshaas is echt zo’n verwengerecht
Inhoudsopgave
Koken en bakken met peer
Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Migo peer. Deze peer is in Nederland geteeld en 100% natuurlijk. Het grappige van deze peer is dat je hem net als een appel eet want hij knoeit niet! De Migo peer is lekker knapperig en heeft een frisse perensmaak. Ik was natuurlijk benieuwd hoe deze peer zich houdt tijdens het koken en bakken. Daarom heb ik er deze superlekkere maaltijd mee gemaakt en deze peer blijft tijdens het bakken ook nog knapperig! Ideaal, zeker als je de peer nog herkenbaar wilt houden en geen perenmoes wilt.
Pastinaakpuree met peer en varkenshaas
Het recept voor deze pastinaakpuree met peer en varkenshaas is heel eenvoudig. Het kost je slechts wat voorbereiding maar dan is het eigenlijk super makkelijk. Door de oven te gebruiken voor het garen van de varkenshaas, gaart deze ook wat gelijkmatiger en krijg je hem perfect rosé. Ik ben zelf een enorme fan van de smaak van pastinaak. Het is net wat frisser dan wortels en tegenwoordig makkelijk te krijgen. Zorg ervoor dat je de aardappel en pastinaak in ongeveer even grote stukken snijdt. Zo zijn ze tegelijk klaar.
Pastinaakpuree met peer en varkenshaas
Equipment
- ovenschaal
Ingrediënten
- 500 gram pastinaak geschild en in blokjes
- 500 gram kruimige aardappels geschild en in blokjes
- 4 migo peren
- 2 varkenshazen
- olijfolie
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram melk
- 50 gram roomboter
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pastinaak en aardappel in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en 25 gram roomboter en bak de peren op middelhoog vuur.
- Voeg de blaadjes tijm hieraan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Dep de varkenshaas goed droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olijfolie.
- Leg de varkenshazen in een ovenschaal en bak ze nog 10 minuten in de oven voor een mooie rosé gaarheid of iets langer als je ze wat meer doorbakken wilt. Laat ze nog 5 à 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Giet de pastinaak en aardappelen af en kook nog kort droog in de pan. Voeg dan de verwarmde melk, boter en Parmezaanse kaas toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep wat van de puree op een bord, leg er wat peer op en serveer het met de in plakjes gesneden varkenshaas.
Deze peren heb ik gekregen. Het recept is mijn eigen inbreng. Lees voor meer info mijn disclaimer.
4 gedachten over “Pastinaakpuree met peer en varkenshaas”
Geef een reactie
Deze peren lijken mij oprecht zo lekker! Thuis hebben wij momenteel van die zachte peren, waar je het schil niet vab moet eten want dat is gewoon niet lekker. Ik hou echt van een peer zoals Migo peer. Misschien nog wel meer dan mijn dagelijkse appeltje;)
Wat leuk dat je er een hartig recept mee hebt gemaakt, terwijl ik bij peer juist snel aan zoete recepten denk. Ik doe graag mee, heb er al een heerlijk recept mee bedacht. 🙂
Ik dacht ook eerst aan wat zoets maar omdat dat door meer mensen al gedaan werd, dacht ik: hé, hartig kan ook prima! Ben benieuwd wat jij ermee gaat maken!