Karbonades met appel en pruimen
De combinatie van vlees en fruit is voor mij echt een topper! Iedereen kent wel de kalkoen met cranberrysaus voor kerst maar dat is natuurlijk niet de enige gelegenheid waarbij het kan. Ook doordeweekse gerechten krijgen met fruit iets speciaals waardoor je extra geniet van je maaltijd! Mag ook wel na een lange dag werken toch?! Er staan al een paar andere heerlijke vlees-fruit recepten op mijn blog zoals: Kip met rabarber, Kip met kersen, Zeeduivel met venkel & snijbonen met mango en Kip met bramen en gebakken geitenkaas. Probeer het eens!
Deze karbonades met appel en pruimen zijn makkelijk om te maken en de saus is echt zo lekker! Nu houd ik sowieso wel van een karbonaadje maar op deze manier wordt het echt een feestmaal. Lekker met gebakken aardappels uit de oven erbij of een heerlijk stuk vers brood. Je kunt in plaats van appels en pruimen ook alleen appels of pruimen gebruiken, net wat je nog hebt liggen!
Voor 4 personen
- 4 karbonades
- 1 ui, in halve ringen
- 1 appel, in dunne plakjes
- 4 pruimen, in partjes
- 200 ml kippenbouillon
- 1 theelepel mosterd
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- Bestrooi de karbonades met peper en zout.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en schroei de karbonades aan beide kanten dicht in 3-5 minuten.
- Leg de karbonades op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Meng de mosterd door de kippenbouillon.
- Doe nog een eetlepel olijfolie in de pan en voeg de ui en appel toe.
- Bak de appels 3 minuten en voeg dan de pruimen toe.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte rozemarijn en tijm toe.
- Voeg de bouillon toe en schraap goed met een spatel over de bodem zodat de aanbaksels loskomen. Die zorgen voor lekker veel smaak!
- Doe tenslotte de karbonades weer in de pan en laat ze nog een paar minuten meegaren.