Kip met rabarber

IMG_8889Dit is echt een gerecht waar ik van hou! Anders dan anders maar eigenlijk met weinig extra moeite. Ik probeer altijd te verrassen met mijn gerechten en vind het zelf ook leuk om elke keer te variëren. Er is zoveel keuze in groente en ook fruit. Als je het dan net weer even op een andere manier combineert, krijg je de lekkerste combinaties. Zo ook deze kip met rabarber.

Rabarber is natuurlijk superlekker in taart maar het combineert ook super met hartige gerechten. Juist dat friszure geeft wat extra’s aan je gerecht. In dit recept maak je saus van de rabarber en je maakt er ook nog een knapperige garnering mee. Eet hier een eenvoudige pasta bij of lekker gebakken aardappels. Eigenlijk combineert het prima met van alles. Asperges zijn hier trouwens ook heerlijk bij! En als je nou rabarber over hebt, er staat genoeg op mijn blog om daar nog iets mee te maken zoals deze rabarber yoghurtcake of een rabarber cheesecake.

Voor 4 personen

  • 2 grote kipfilets
  • 250 gram rabarber
  • 50 ml balsamico
  • 50 ml maple syrup
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • peper en zout
  • citroen
  • olijfolie
  1. Maak de rabarber schoon en verwijder de onderkant.
  2. Schil met een dunschiller de rabarberstengels zodat je gekrulde rabarberslierten krijgt. Zet die opzij.
  3. Snijd de rabarber in stukjes en doe ze met de balsamico, de maple syrup, de knoflook en peper en zout in de blender of pureer ze met de staafmixer.
  4. Snijd de sjalotjes in halve ringetjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Maak de kipfilets desgewenst schoon en bestrooi met peper en zout.
  7. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets even aan zodat beide zijden goudbruin zijn.
  8. Doe de kipfilets in een ovenschaal, schenk de saus erbij en laat nog zo’n 15 – 20 minuten in de oven garen.
  9. Schep de rabarberschaafsels om met wat olijfolie en peper en zout.
  10. Leg ze op een stukje bakpapier en doe ze in de oven. Ze worden lekker knapperig.
  11. Serveer de kip met de knapperige rabarber en wat schijfjes citroen.

 

 

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Wim schreef:

    Dit ga ik zeker maken! Ik ben gek op rabarber en ben benieuwd met de combinatie met kip. Ik vind het enorm knap van je dat je elke dag weer ’n nieuw recept hebt. En ze zijn stuk voor stuk heerlijk:-) Je bent een van mijn favoriete bloggers!

    Liked by 1 persoon

    1. Wat een complimenten Wim, dankje! Ik heb inspiratie genoeg altijd dus ik ga voorlopig nog even door 😃

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s