fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Salade met champignons

Salade met champignons

Het is een cliché maar waar: de tijd vliegt! En dan merk je ineens dat het alweer eind september is dus tijd voor de maandelijkse Foodblogswap. Ik mocht gaan rondneuzen op Taste our Joy. De blog van Joyce en Irene biedt een verscheidenheid aan recepten, van ontbijt tot snacks, zoetigheden en desserts. Leuk om weer andere recepten te bekijken en zo weer nieuwe inspiratie op te doen! Toen ik haar salade met champignons zag was ik al snel verkocht!

Saladeboontjes

Op Taste our Joy wordt de salade met spekreepjes, zongedroogde tomaatjes en een dressing van  truffel mayonaise gemaakt. Ik heb een aantal dingen gewijzigd. Een tijdje geleden kreeg ik van Kesbeke drie potjes saladeboontjes opgestuurd. Joke Boon, auteur van het kookboek Bonen!, heeft samen met Oos Kesbeke drie mixen ontwikkeld met verschillende soorten bonen. De salade boontjes zijn er in de smaken: Mediterrane mix, Griekse mix en Hollandse mix. In deze salade koos ik voor de Mediterrane mix en die past erg goed bij de champignons. Op deze manier maak je er toch weer een heel ander gerecht van.

salade met champignons
salade met champignons

Ingrediënten salade met champignons

Voor één persoon

  • 125 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 potje Kesbeke saladeboontjes (Mediterrane mix)
  • een handvol rucola
  • 4 plakjes spianata romana
  • 1 koffielepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan.
  2. Bak de champignons in een paar minuten gaar.
  3. Breng ze op smaak met zout en peper.
  4. Laat de boontjes uitlekken.
  5. Klop een dressing van de mayonaise, mosterd en een halve eetlepel olijfolie.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Leg de rucola op een bord.
  8. Verdeel de champignons en boontjes er over een garneer met wat plakjes spianata romana.
  9. Meng de dressing door de salade.

Ga jij deze salade met champignons maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up