Fajitas met crispy aubergine, venkel en kip
Een paar weken geleden gaf ik me op voor de #verrasmettexmex actie waarmee ik als bloginsider voor Francescakookt en Santa Maria aan de slag mocht met een heel pakket vol met Tex Mex producten. Dit is alweer het 2e recept en wat ik zo leuk vind aan deze producten is dat je er enorm mee kunt variëren. Ik gebruik maar een klein deel van de seasoning mixen maar de tortilla’s en taco’s kun je naar hartelust vullen met wat je maar lekker vindt!
Ik heb weer gekozen voor de soft tortilla’s en deze keer vulde ik ze met gekruide kip, frisse venkel en crispy aubergine uit de oven. Echt een heerlijke combi en het is ook nog eens makkelijk te maken.
Voor 4 personen:
- 1/2 zakje seasoning mix for fajita original (Santa Maria)
- 6-8 soft tortilla’s (Santa Maria)
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 30 gram chorizo in kleine stukjes
- 2 aubergines
- 1 venkel, gehalveerd en in dunne plakjes
- een bosje bladpeterselie
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 100 gram panko (Japans broodkruim)
- 1 eetlepel bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- peper en zout
- zonnebloemolie
- zure room
Start met de crispy aubergines. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergine en snijd in repen van ongeveer 1 cm dik. Kluts de eieren los in een diep bord. Meng in een kom de panko met de bloem, chilipoeder, paprikapoeder en peper en zout. Haal de auberginerepen door de eieren en wentel ze vervolgens in het pankomengsel totdat ze aan alle kanten bedekt zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zonnebloemolie. Bak in ongeveer een half uur knapperig en goudbruin.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de chorizo aan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg de seasoning mix toe en laat de kip op zacht vuur gaar worden.
Verwarm de tortilla’s in de magnetron en beleg met de kip, chorizo, aubergine, venkel en bosui. Bestrooi met bladpeterselie en schep er wat zure room bij.