fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Risotto met bleekselderij en parmaham

risotto met bleekselderij

De meeste mensen eten bleekselderij door een salade, in de soep of als stengel in een Bloody Mary maar dat deze groente het als hoofdingrediënt hartstikke goed doet, is vaak onbekend. Probeer daarom eens deze risotto met bleekselderij en parmaham. Lekker glaasje witte wijn erbij en genieten maar!

voor 4 personen:

  • 350 gram risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 150 ml witte wijn
  • 1 zoete ui, fijn gesnipperd
  • 8 stengels bleekselderij, in smalle halvemaantjes
  • 90 gram parmaham
  • 1 tot 1,5 liter warme kippenbouillon
  • 25 gram roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 25 gram parmezaanse kaas, eventueel extra om de risotto mee te garneren.

Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui zachtjes tot hij glazig ziet. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Schenk de wijn erbij en blijf roeren totdat het is verdampt. Voeg elke keer een beetje bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is opgenomen. Doe dit op laag vuur. Voeg na een kwartier de bleekselderij toe en ga verder met het bereiden van de risotto tot hij al dente is. De korrel is niet meer wit van binnen maar heeft nog wel bite. Snijd de parmaham in dunne reepjes en roer door de risotto. Roer als laatste de roomboter en de parmezaanse kaas erdoor en serveer direct.
risotto met bleekselderij


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



2 thoughts on “Risotto met bleekselderij en parmaham”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen Scroll Up