Citroen ricottacakejes met pistachenoten en frambozenroom
Over een paar nachtjes is het alweer Valentijnsdag! Deze romantische dag is hét moment om je lief extra te verwennen. En niet alleen je lief maar ook je kinderen, beste vriendin, collega of buurvrouw. Liefde is, zoals ze in mijn favo film Love Actually, overal. Daar ben ik het zo mee eens! Liefde is niet alleen maar de liefde die je voor je partner en kinderen voelt. Liefde is voor mij het geven om een ander, lief zijn voor elkaar en waarderen dat mensen er voor je zijn. Daarom kun je wat mij betreft deze citroen ricottacakejes met pistachenoten en frambozenroom aan iedereen geven die iets voor je betekent zonder dat het een grote liefdesverklaring is. Want gewoon laten merken dat je iemand lief vindt, daar word iedereen blij van toch?!
Inhoudsopgave
Frambozen in gebak
Ik ben trouwens gek op frambozen in gebak! Deze friszure mooie vruchtjes geven altijd een spannend accent en in dit recept geven ze ook nog eens een mooie kleur aan de room. Ze combineren natuurlijk fantastisch met citroen en pistachenoten en ook al staan er al veel recepten met frambozen op mijn blog, er komen er wat mij betreft nog veel meer bij! Liefde gaat immers door de maag 🙂
Citroen ricottacakejes met pistachenoten en frambozenroom
cakejes
20 minuten
20 – 25 minuten
Gemiddeld
cakejes
- 60 gram roomboter
- 100 gram suiker
- zest van 1 citroen
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren, gesplitst
- 120 gram amandelmeel
- 150 gram ricotta
- 50 gram pistachenoten, grof gehakt
- extra: cupcakevormpjes
Frambozenroom
- 100 gram diepvriesframbozen
- 50 + 75 gram suiker
- 100 gram roomkaas
- 200 ml slagroom
- optioneel: sprinkles
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet cupcakevormpjes in een cupcakebakblik.
- Wrijf 50 gram van de suiker met de citroenzest door elkaar zodat de suiker de geur en smaak van de citroen opneemt.
- Klop dan de roomboter met de suiker en vanille romig en luchtig.
- Voeg vervolgens de eidooiers toe, gevolgd door de ricotta.
- Meng het amandelmeel erdoor en klop de eiwitten in een andere kom met de resterende 50 gram suiker stijf.
- Spatel het opgeklopte eiwit rustig door het beslag en voeg tenslotte de pistachenoten toe.
- Schep het beslag in de cupcakevormpjes en bak de citroen ricottacakejes in 20 – 25 goudbruin en gaar. Controleer dit met een satéprikker.
- Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
- Doe voor de frambozenroom de frambozen met 50 gram suiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Prak de frambozen fijn met een vork.
- Wanneer de suiker is opgelost, haal je de pan van het vuur en zeef je het geheel zodat je een gladde frambozenpuree overhoudt.
- Klop de roomkaas met 50 gram van de frambozenpuree los met de mixer.
- Voeg 75 gram suiker en de slagroom toe en klop dit tot een stevige room.
- Doe de frambozenroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit mooie toeven op de afgekoelde cupcakes.
- Versier de citroen ricottacakejes met pistachenoten en frambozenroom desgewenst met sprinkles! Enjoy!
Zoek je nog meer recepten voor je Valentijn? Wat denk je van?
- Macarontaartje met frambozen en chocholademousse
- Frambozen meringues met pistachenoten
- Rozenwater citroen hartjes
Ga jij deze citroen ricottacakejes met pistachenoten en frambozenroom maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.