Rozenwater citroenhartjes

Rozenwater citroen hartjes

Valentijnsdag

Nog een paar dagen en dan is het Valentijnsdag! De dag van de liefde en hartjes en bloemen en kusjes en alle lieve dingen die je kunt bedenken. Natuurlijk zijn we allemaal het hele jaar blij met de mensen die we lief hebben maar op Valentijnsdag zetten we ze extra in het zonnetje! Mijn lieve moeder is op Valentijnsdag jarig en voor haar neem ik deze lekkere rozenwater citroen hartjes mee!

Rozenwater citroenhartjes

Rozenwater

Deze rozenwater citroen hartjes zien er natuurlijk heel romantisch uit door hun vorm en kleur en dan hebben ze ook nog eens een verrassende smaak. Het rozenwater geeft ze iets exotisch en door de polenta zijn ze lekker knapperig. Ik bak graag met rozenwater zoals de rabarber yoghurtcake en frambozen tulbandjes met rozenwater frosting

Ingrediënten en bereidingswijze rozenwater citroen hartjes

voor ongeveer 40 koekjes:
• een uitsteekvorm in de vorm van een hart
• 130 gram zachte roomboter in blokjes
• 130 gram fijne kristalsuiker
• 2 eidooiers
• rasp van 1 citroen
• 2 eetlepels rozenwater
• 160 gram bloem
• 110 gram fijne polenta (maismeel)
• mespunt roze kleurstof ( ik gebruik de kleurgel van Wilton)
• Snufje zout

Rozenwater citroenhartjes

  1. Klop de boter en suiker tot een romig mengsel.
  2. Roer de eidooiers, citroenrasp, rozenwater, een snufje zout, bloem, kleurgel en de polenta erdoor tot er een zachte bal ontstaat. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5mm en steek er hartjes uit.
  5. Leg ze op de bakplaat en bak in zo’n 15 à 20 minuten tot de randjes lichtbruin zijn.
  6. Laat ze afkoelen op een rooster.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.