Rabarber yoghurtcake

Rabarber yoghurtcake

Rabarber in de tuin

Het is weer rabarbertijd! Ik heb zelf ook een rabarberplant in de tuin maar die is pas tegen het einde van het seizoen (24 juni) redelijk aan de maat zodat ik in het begin mijn rabarber ook op de markt koop. Ik vind rabarber echt superlekker! Wist je dat het eigenlijk groente is en geen fruit? En dat het ook hartstikke goed smaakt met bijvoorbeeld kip. Deze rabarber yoghurtcake is echt fantastisch!

Rabarber yoghurtcake

Rabarber yoghurtcake

 

Rozenwater

De bladeren van de rabarberplant kun je trouwens niet eten, die zijn giftig. Wel die mooie stengels. Sommige mensen schillen ze nog maar dat doe ik zelden. Je merkt snel genoeg of ze draderig zijn of niet. Als het nodig is, schil je ze dus. Dit recept maak ik regelmatig als rabarber in het seizoen is en als dat niet zo is, gebruik ik frambozen uit de diepvries. Die spatel je er bevroren op het laatste moment doorheen. Het is een makkelijke cake maar heel smaakvol en bijzonder door het rozenwater. En zoek je nog meer rabarber inspiratie? De rabarber cheesecake en rabarber koekjes zijn ook echte aanraders!

Rabarber yoghurtcake

Ingrediënten en bereidingswijze rabarber yoghurtcake

Voor 12 tot 14 punten

  • 150 gram rabarber, in kleine stukjes
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 130 gram gesmolten roomboter

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Schep de rabarber met het bakmeel en de suiker door elkaar.
  4. Doe vervolgens de boter, vanille, eieren, yoghurt en rozenwater erbij.
  5. Roer kort tot alles net gemengd is.
  6. Schep het beslag in de vorm en bak 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een sate prikker of de cake gaar is.
  7. Laat afkoelen en serveer in punten met wat poedersuiker, yoghurt of slagroom.

Rabarber yoghurtcake

Rabarber yoghurtcake

6 reacties

  1. Woww Debbie, die foto’s !! Die moet je bewaren voor je kookboek hoor – want volgens mij gaat die er komen! Allemaal heerlijke maar vooral toegankelijke recepten. Héél veel complimenten

  2. Ziet er erg smakelijk uit! Wij hebben lange tijd een rabarber plant in de tuin gehad, maar omdat we er nooit van aten hebben we heb maar weggehaald. Nu ik dit zie vind ik dat wel jammer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.