fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Cranberry koekjes met sinaasappel en salie

Cranberry koekjes met sinaasappel en salie

Ik ben en blijf een koekiemonster! Taart en gebak vind ik heerlijk maar een lekker koekje waarvan je blijft dooreten, hmmm. Zoveel soorten en smaken koeken en omdat ze zo verschillend zijn, heb ik geen voorkeur. Ik kan enorm genieten van een lekker bros zandkoekje, een Jan Hagel of een kletsmajoor. En laat ik een goed chocolate chip cookie niet vergeten, vooral met grote chunks chocolade erin! Noten doen het trouwens ook altijd goed maar ik dwaal af want vandaag niets van dat alles maar deze superlekkere cranberry koekjes met sinaasappel en salie!

Koekjes met kruiden

Salie vind ik enorm lekker! In hartige gerechten maar in deze koekjes combineert het ook heel goed met de sinaasappelrasp en cranberry’s. Het zijn hele makkelijke koekjes om te maken en te bakken. Deze keer maakte ik ze zo snel mogelijk want mijn man vindt het altijd zonde dat ik koekjes bak, hij eet liever het deeg ongebakken hahaha. Is ook wat voor te zeggen natuurlijk, cookie dough is niet voor niets zo populair. Maar ik zou er gewoon koekjes van bakken. En hou je nou niet zo van salie? Dan zijn ze met rozemarijn of tijm ook heel erg lekker!

Cranberry koekjes met sinaasappel en salie

Recipe by Debbie
Aantal

32

koekjes
Bereidingstijd

15

minutes
Oventijd

12

minutes
Rusttijd

30

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Deze lekkere koekjes smaken extra bijzonder door de sinaasappelrasp en salie

Ingrediënten

  • 135 g suiker

  • 2 el verse blaadjes salie, grof gehakt

  • geraspte schil van 1 sinaasappel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1/4 tl zout

  • 260 g bloem

  • 170 g koude roomboter, in blokjes

  • 1 groot ei op kamertemperatuur en losgeklopt

  • 150 g cranberries

Bereidingswijze

  • Doe de suiker, salie en sinaasappelrasp in de kom van de foodprocessor.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zout.
  • Doe de helft van de bloem en de roomboter erbij en meng het door elkaar.
  • Voeg het losgeklopte ei en de rest van de bloem toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
  • Kneed er tenslotte nog de cranberries door, verpak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Maak balletjes van circa 3 cm doorsnede van het deeg, leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat en druk ze wat platter met je handpalm.
  • Bak de koekjes 12 minuten tot ze aan de randen goudbruin zijn en laat ze afkoelen.

Tips

  • Vervang de salie voor tijm of rozemarijn. Gebruik voor gedroogde kruiden 2 theelepels
cranberry koekjes met sinaasappel en salie

Het recept voor deze cranberry koekjes met sinaasappel en salie bewaren?

Bewaar het recept voor deze cranberry koekjes met sinaasappel en salie makkelijk op Pinterest.

cranberry koekjes met sinaasappel en salie


Deze zijn ook lekker

Oranje inspiratie Koningsdag

Een overzicht van heerlijke zoete oranje en rood, wit, blauwe lekkernijen voor Koningsdag

Dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas

Dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas

Deze zomerse dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas is extra lekker met een bolletje vanilleijs.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up