Boerenkool stamppot met chorizo

Boerenkool stamppot met chorizo

Vandaag was echt op en top winter! Knisperend koud en een wit bevroren landschap. Echt prachtig om te zien! Ik ben vandaag toch nog wel veel buiten geweest en eigenlijk is het heerlijk om even later met gloeiende wangen weer binnen te komen. En wat is er dan lekkerder om ‘s avonds een dampende schaal boerenkool stamppot met chorizo op tafel te zetten?! Van recepten voor een goede stamppot kun je er nooit genoeg hebben. Makkelijk om te maken en ideaal voor het hele gezin!

boerenkool stamppot met chorizo

Twist op de klassieke boerenkool stamppot

Ik gaf een twist aan de traditionele stamppot boerenkool en maakte er een met zoete aardappel, chorizo en cheddar. Als je dat nog even in de oven zet, krijg je zo’n heerlijk laagje gesmolten kaas. De kruiden en chorizo geven het extra pit.

Boerenkool stamppot met chorizo

Recipe by Debbie
Aantal

4

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

50

minutes

Deze heerlijke boerenkool stamppot met chorizo maak je met zoete aardappel en cheddar!

Ingrediënten

  • 1000 gram zoete aardappel

  • 1 el olijfolie + extra om in te vetten

  • 3 volle theelepels ras-el-hanout (Marokkaans specerijenmengsel, te koop bij oa AH)

  • 500 gram boerenkool

  • 100 gram chorizo

  • Klontje boter

  • 75 gram cheddar

  • 250 ml water

  • Half bouillonblokje

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in dikke frieten.
  • Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en 2 theelepels ras-el-hanout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ongeveer 30 minuten.
  • Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak krokant in een koekenpan (zonder olie) die ook groot genoeg is voor de boerenkool.
  • Schep de chorizo uit de pan en doe de boerenkool erin.
  • Laat al roerbakkend in een paar minuten slinken.
  • Voeg vervolgens 250 ml water en het bouillonblokje toe en laat zachtjes een kwartier stoven met het deksel op de pan.
  • Stamp de aardappelen met een klontje boter en wat van het kookvocht van de boerenkool grof.
  • Schep de boerenkool en chorizo erdoor en breng op smaak met de rest van de ras-el-hanout en peper en zout.
  • Doe alles in een ingevette ovenschaal en rasp de cheddar erover.
  • Bak in 15-20 minuten tot de cheddar mooi gesmolten is.

Nog meer trek in stamppot?

Bekijk dan ook eens de volgende recepten op de blog:

Bewaar het recept voor deze boerenkool stamppot met chorizo

Gebruik onderstaande foto om dit recept op Pinterest te bewaren.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.