auberginerolletjes met rijst, dadels en linzen

Aubergine rolletjes met rijst, dadels en linzen

Dit is zo’n recept dat ineens in me opkwam. Soms sta ik er zelf ook versteld van hoe dat gaat. Het begon er eigenlijk mee dat ik iets wilde doen met die quinoa pops. Hoe ik dan uiteindelijk bij deze auberginerolletjes met rijst, dadels en linzen ben gekomen weet ik niet meer haha. Door de dadels en de kaneel krijgt het geheel een zoet tintje en door de linzen en walnoten is het een voedzaam rolletje geworden. Bovendien vind ik rolletjes er altijd wel mooi uitzien haha. En daarnaast kun je wat mij betreft niet genoeg recepten met aubergine hebben! Dat vind ik zo’n lekkere groente! Dit recept is trouwens ook nog eens vegan, dus voor iedereen te eten! Hou jij ook zo van aubergine?

Aubergine rolletjes met rijst, dadels en linzen

Voor 4 personen

Bereidingstijd

25 minuten

Kooktijd

35 minuten

Niveau

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • Olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gram peterselie
  • 10 medjoul dadels
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram rode linzen
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 tl sumak
  • 25 gram walnoten
  • Sap van 1/2 citroen
  • Peper en zout

ingrediënten topping

  • 50 gram quinoa pops
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram
  • peper en zout
auberginerolletjes met rijst, dadels en linzen

bereidingswijze auberginerolletjes met rijst, dadels en linzen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
  • Kook ook de rode linzen volgens de aanwijzingen. Je kunt ook de rijst en linzen bij elkaar koken als de tijd overeenkomt. Rode linzen moeten ongeveer 20 minuten koken. Giet ze na de kooktijd af.
  • Snipper de ui en snijd de teentjest knoflook fijn. Snijd ook de dadels in stukjes.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
  • Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk met olijfolie. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Rooster de aubergines 20 minuten op 200 graden Celsius en laat ze wat afkoelen. Laat de oven aan staan.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
  • Doe vervolgens de dadels erbij en bak kort mee.
  • Schep de rijst en linzen bij het dadelmengsel en breng op smaak met de sumak, kaneel en citroensap. Meng ook de walnoten erdoor en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie fijn en schep dit erdoor..
  • Schep nu wat van het rijstmengsel op een plak aubergine en rol voorzichtig op. Leg de rolletjes in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
  • Maak een topping van de quinoa pops, knoflook, olijfolie en peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de auberginerolletjes.
  • Zet de auberginerolletjes met rijst, dadels en linzen nog 10 minuten in de oven.

Ook zo’n auberginefan? Bekijk ook eens:

Ga jij deze auberginerolletjes met rijst, dadels en linzen maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.