fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Pizza cheese & onion

Pizza cheese & onion

Dit is de nieuwe favoriete pizza van mijn oudste zoon! Bij Domino’s pizza hebben ze nu speciale kaaspizza’s in samenwerking met Beemster kaas en ik kreeg de kans om er één te proberen. Nu maak ik eigenlijk altijd zelf mijn pizza dus bestellen was voor mij wel even een dingetje maar deze pizza viel bij de jongens goed in de smaak. En dan kun je natuurlijk de vraag verwachten: mam, ik wil volgende keer ook zo’n pizza. Zo gezegd, zo gedaan. Hier is mijn recept voor de pizza cheese & onion!

pizza cheese & onion

Pizza cheese & onion

voor 1 – 4

pizza’s

Bereidingstijd

20 minuten

b

3 – 12 minuten

Niveau

eenvoudig

Klik hier voor het basisrecept voor pizzadeeg

ingrediënten

 • basisrecept pizza of kant en klaar pizzadeeg
 • 40 gram geraspte emmentaler
 • 40 gram geraspte beemster belegen
 • 1/2 bol mozzarella
 • een halve rode ui in dunne ringen
 • 1/2 tl oregano
 • tomatensaus (ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s)

bereidingswijze pizza cheese & onion

 • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden ingrediënten naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
 • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen.
 • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
 • Bestrooi met de oregano en beleg met de ui. Verdeel vervolgens de kaas erover.
 • Bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden Celsius en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Natuurlijk heb je nu trek in nog meer pizza! Bekijk deze recepten ook:

Ga jij deze pizza cheese & onion maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.


Deze zijn ook lekker

Basisrecept voor pizzadeeg

Basisrecept voor pizzadeeg

Met dit basisrecept voor pizzadeeg heb je de ideale start voor jouw favoriete pizza! Maak het deeg en beleg het met allerlei lekkers!

Pizza met courgette, ricotta en pesto

Pizza met courgette, ricotta en pesto

Pizza’s zijn wat mij betreft een echte verwennerij en je kunt ze beleggen met allerlei lekkers! Deze pizza met courgette, ricotta en pesto is ook weer zo’n topper!3 thoughts on “Pizza cheese & onion”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen