Pizza met roseval aardappels en truffel taleggio

Pizza met roseval aardappels en truffel taleggio

Echt, dit is een van de lekkerste pizza’s die ik heb gemaakt. En ik maak er ieder weekend wel een paar maar deze combinatie is gewoon goddelijk! Ik kreeg onlangs truffel taleggio en roseval aardappels van Valk versmarkt in een pakket met nog meer heerlijke delicatessen. Bij Valk versmarkt kun je, zoals de naam al zegt, terecht voor allerlei verse heerlijkheden zoals brood, vlees, groenten en vis. Daarnaast staan de schappen ook nog eens bomvol andere verleidelijke producten zoals M&M chocopasta! Ik moet eerlijk bekennen dat die pot hier gewoon leeg gelepeld is door mij en mijn man hahaha. Anyway, terug naar het recept voor deze pizza met roseval aardappels en truffel taleggio, die is niet te versmaden!

pizza met roseval aardappels en truffel taleggio

Pizza con patate

In Italië zie je het wel vaker, een pizza met dunne schijfjes aardappel erop. Vaak zonder tomatensaus en meestal ook zonder kaas. Ik heb er dus een iets luxere versie van gemaakt. Ik zag pas trouwens een pizza met patat erop voorbij komen en dat was echt in Italië. Daar moet ik dan toch echt niet aan denken maar geloof me, dunne schijfjes aardappel zijn heerlijk op je pizza. Zeker met die heerlijke truffel taleggio. Mocht je die nou niet kunnen vinden, vervang deze dan door normale taleggio en eventueel een paar druppels truffelolie na het bakken. En laat me vooral weten welk pizzarecept jij nog wilt zien op de blog! Buon appetito!

Klik hier voor het basisrecept pizzadeeg.

Pizza met roseval aardappels en truffel taleggio

Voor 1 pizza

Bereidingstijd

15 minuten

Baktijd

3 – 12 minuten

Niveau

Gemiddeld

ingrediënten voor 1 pizza

 • 200 gram basisrecept pizza
 • een roseval aardappel in dunne plakken
 • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
 • 50 gram truffeltaleggio in blokjes
 • 1/2 bol mozzarella
 • tomatensaus (ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s)
 • 1 takje rozemarijn
 • peper en zout

bereidingswijze pizza met roseval aardappels en truffel taleggio

 • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
 • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen.
 • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
 • Beleg de bodem met de plakjes aardappel en verdeel de plakjes knoflook erover. Bestrooi met peper en zout.
 • Verdeel de blokjes truffel taleggio en de in stukjes gescheurde mozzarella.
 • Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en strooi deze over de pizza.
 • Bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden Celsius en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Natuurlijk staan er nog meer heerlijke pizzarecepten op de blog!

Ga jij deze pizza met roseval aardappels en truffel taleggio maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.