Lasagne van filodeeg met aubergine – Foodblogswap

IMG_9289Het is alweer tijd voor een nieuw Foodblogswap recept! Bij de Foodblogswap mag je van een collegablogger een recept uitkiezen waar je je eigen draai aan geeft. Deze keer bekeek ik allerlei lekkers op de blog van Sandra Kookt. Sandra is een enorme kookliefhebber en er staan van alles op haar blog: van hoofdgerechten die je slechts met een paar ingrediënten op tafel zet tot babyrecepten. Hoe leuk is dat?! Ik had dan ook weer genoeg keuze.

IMG_9290

Aangezien ik nog filodeeg had, viel mijn oog al snel op Filodeeg feta lasagne. Dat zag er heerlijk uit dus daar wilde ik graag iets mee maken. Ik heb het recept aangepast door er aubergine en geitenkaas in te verwerken en met een klein beetje tomatensaus ben ik wat meer de traditionele lasagnekant op gegaan. Ook heb ik er eenpersoons lasagnetorentjes van gemaakt. Dat vond ik er gewoon leuk uitzien haha. Het viel in ieder geval erg in de smaak!

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 gram zachte geitenkaas (of feta)
  • 125 gram gezeefde tomaten
  • olijfolie
  • 8 velletjes filodeeg
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergine en paprika in kleine blokjes.
  3. Verhit een koekenpan en doe er 2 eetlepels olijfolie in.
  4. Bak de aubergine en paprika met de knoflook in ongeveer 10 minuten zacht.
  5. Doe de gezeefde tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout en de Provençaalse kruiden.
  6. Snijd de vellen filodeeg in vieren zodat je 4 vierkantjes hebt.
  7. Maak de velletjes los van elkaar en leg 4 enkele velletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bestrijk ze licht met olijfolie en leg er nog een velletje op. Ga door tot er 4 velletjes op elkaar liggen.
  9. Beleg de velletjes met wat van het aubergine paprikamengsel en wat geitenkaas.
  10. Leg er weer 4 met olie bestreken velletjes filodeeg op.
  11. Schep er nog wat van het aubergine paprikamengsel op en bedek met de overgebleven velletjes filodeeg.
  12. Bestrijk met olie en bak ze in 15 minuten goudbruin en knapperig.
  13. Kruimel er nog wat geitenkaas over en eet smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.